|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendisi, helâlleşiyor, kainatın, müslümanlarla |
![]() |
Kâinatın Efendisi Müslümanlarla Helâlleşiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kâinatın Efendisi Müslümanlarla HelâlleşiyorResûl-i Ekrem Efendimiz hastalığının en şiddetli olduğu bir günde Ashabıyla helâlleşmeyi arzu etti ![]() Yine bir taraftan Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() "Halka ilân et ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Allah'a hamd ve senâdan sonra Ashab-ı Kirâma şöyle hitap etti: "Ey insanlar! Sizden ayrılma vaktim oldukça yaklaşmıştır ![]() ![]() "Birinizin malını almışsam, gelsin hakkını alsın ![]() Hakın hak sahibi, "ayet kısas talebinde bulunursam, Resûlullah bana darılır" diye düşünmesin! Bilmelisiniz ki, benden hakkını isteyene darılmak benim fıtratımda yoktur ![]() "Benim yanımda en sevimliniz, hakkı varsa, gelip benden onu isteyen kimsedir ![]() ![]() ![]() Bir anda ortalığa hazin bir sükût çöktü ![]() "Ey insanlar! Kime vurmuşsam, işte sırtım, gelsin vursun ![]() ![]() Cemaat içinden biri ayağa kalktı ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, "Ben bu hususta hiç kimseyi yalanlamam ve hiç kimseye "Yemin et" diye teklif de etmem ![]() ![]() Ayağa kalkan zât, "Yâ Resûlallah! Bir defasında huzurunuza bir fakir gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, "Doğru söylüyorsun" dedikten sonra, "Ey Fadl! Buna üç dirhem ver" buyurdu ![]() Bundan sonra Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, "Mescide açılan kapıları kapatınız! Sadece, Ebû Bekir'n kapısı açık kalsın" buyurdu ![]() Emir gereği Mescid-i Şerifin çevresindeki evlerin kapısı, Hz ![]() ![]() Hz ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, hastalığı sebebiyle ezan okununca daima Mescid-i Şerife çıkar ve cemaata namaz kıldırırdı ![]() Vefâtına üç gün kala hastalığı birden ağırlaştı ![]() ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|