Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hızkıl

Hz. Hızkıl A.S.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Hızkıl A.S.

Duasıyla kavmi yeniden dirilen peygamber: Hz Hızkıl as
Hızkıl as'ın kavmi Allah'a itaat eden bir kavim olmasına rağmen, başlarına gelen bela ve musibetlere katlanamayan bir kavimdir Onların bu hali Bakara Suresi'nin 243 ayetinde şöyle anlatılır:
“Binlerce oldukları halde, ölüm korkusundan dolayı yurtlarından çıkıp gidenleri görmedin mi? Allah onlara ‘Ölün!' dedi (öldüler) Sonra onları diriltti Şüphesiz Allah insanlara karşı lütufkârdır Lakin insanların çoğu şükretmez
Hızkıl as'ın kavminin Kur'an-Kerim'de de ifade buyurulan yurtlarını terk etme hadisesi söyle anlatılır:
O sene Hızkıl as'ın peygamberlik vazifesini yaptığı kasabalardan birinde veba salgını baş göstermiş, ahali yurtlarını terk ederek başka yerlere yerleşmişti Kasabada kalanların çoğu hastalıktan ölmüş, terk edenler ise kurtulmuşlardı Veba salgını bitip yurtlarını terk edenler geri döndüklerinde, gitmeyip de hayatta kalanlar dediler ki:
- Sizler burayı terk ettiğiniz için sağ kaldınız Bizim ise birçok yakınımız öldü Biz de sizin gibi yapsaydık hiçbirimiz ölmez, hepimiz sağ kalırdık
Ertesi yıl tekrar aynı hastalık baş gösterdi Bu sefer kasaba halkının tamamı beldelerini terk ettiler Geri dönmek istediklerinde ise, Allah onlara bir melek göndererek hepsini öldürdü Kavminin topluca öldüğünü gören Hızkıl as ağlamaya başladı ve Allah'a yakararak dedi ki:
- Ey Rabbim! Ben sana ibadet eden bir kavmin içinde bulunuyordum Şimdi ise tek başıma kaldım
Bunun üzerine Cenab-ı Allah buyurdu:
- Ey Hızkıl! Onları tekrar diriltmemi ister misin?
Hızkıl as “evet, isterim” deyince Allah:
- Onların hayatlarını sana bağışladım, diyerek Hızkıl as'ın kavmini diriltmişti
Bu hadiseden sonra, kavmi bir müddet daha Hızkıl as ile beraber yaşadı
O'na ve bütün peygamberlere selam olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com