Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
selam

Size Selam Var

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Size Selam Var




SİZE SELAM VAR
Tarih: 2008-03-29
Dünya hayatı, her şeyiyle bir imadır; "bir ara geçittir" Kendisiyle sınırlı olmayan, ötesindeki bir başka değerler kümesine, varoluş mertebesine atılan bir panorama Ya da, varlık ve yokluk ritimleriyle bir imtihan alanı?İlahi ve akli ölçütler ışığında en güzel davranışın ortaya çıkacağı bir sahne?

Hayat alabildiğine esrarengiz bir serüvendir Güvenli bir limana ulaşmaya çabalarken geçirdiğimiz gökkuşağından daha canlı ve renkli Ne yoruldum deyip durabilirsin ne de geldim deyip inebilirsin Bir tek dostlarındır kazandığın baş döndüren bir hızla ilerleyen zamanda

Büyükler derler ki "Güzellik emek ister" Ama neden emek harcamadan güzel düşleri bekleyişimiz Evet yazmak ve konuşmak gerekiyor, herkes böyle diyor

Hayatta sorumluluk bilincine sahip tek varlık insandır İyi ve kötü değerlerine sahip tek varlık insandır İnsan hayat sahibidir İnsanın bir hayat sahibi oluşunu kavramasının temel şartı, sorumluluk duygusuna sahip olmasıdır Sorumluluk duygusu bizi hem kendimizle hem de başkası olanla yüz yüze getirir Hayatımız işte bu ilişkiden doğar Allah'a iman etmek, kişiyi sorumluluk bilincine davet eden bir karardır Bu karar kişiyi özgürleştirir Özgürlük kişinin kendine ulaşmasıdır O halde sorumluluk, en nihayetinde, kişinin, hakkı, hak sahibine teslim etmesidir Bu dinimizin öngördügü fazilet sahibi insan olmak demektir

Hayat bazen bana şöyle mırıldanır; "Caner sen Bitlis'lisin İmam Hatip Lisesine kadar Bitlis'de okudun Sonra yüksek ögrenim için Suudi Arabista'nın başkenti Riyad'ta bulunan İmam Muhammed Üniversitesine yol aldın Üniversite eğitiminden sonra yurda dönerek Ankara İlahiyat Fakültesini bitirdin Ardından Master için Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde iki yil ömür törpüledin Müftülük eğitimi için 30 ay süreli İstanbul Haseki Eğitim Merkezini tamamladın ve yurdun çeşitli yerlerinde görev aldın En son olarak Siirt'in Aydınlar (Tillo) ilçesinde Müftü olarak dört yıl görev yaptıktan sonra kaderin yol haritası Toronto'ya senin için bilet kesti Sonra hayat bu mırıltılarının ardından hani insan kalbinin kırıklığı çehresine akseden fırlatılmış rast gele sabit bakışlar olurya Ve yurdum insanı için isyankar kükreyişle "Mesleğim gereği müslümanlara hizmet için dünyaya geldiğimi anlatır"

Sağlıklı bir hizmetin öncelikle bir özgüvene ihtiyacı vardır Medeniyetimizin ve ait olduğumuz inancın temellerinden eminsek tarihte bir kez olan, bir daha neden olmasın? Biz kendi küllerinden bir kez değil, birçok kez yeniden doğan bir dünyanın çocuklarıyız Yeter ki, medeniyetimizin temellerine olan güvenimizi, yani özgüvenimizi koruyalım Modern Batı, kendi medeniyetinin temellerine olan güvenini çoktan yitirdi Francis Fukuyama'dan, Samual P Huntington'a, Zbigniew Brzezinski'ye, soğuk savaş sonrasında Batı'nın üretip çöp sepetine attığı tezlerin sayısını hatırlayan var mı?

Kanada'ya gelerek vatanlarından bir hayli uzak bir yerde medeniyetlerinin oluştuğu sarayı "camii" yapmaları ve onu tüm müslümanların hizmetine sunmaları ve canhıraş bir şekilde çalışan bu yüzleri görünce, bayağı umutlandım

Ben neden ümitvar olmayayım? Çünkü, iyi biliyorum ki, umudum, iman kandilimin yağıdır; biliyorum ki, imanım en büyük imkanımdır: "imkanım yok" diyemiyorum onun için, bunun "imanım yok" anlamına gelmesinden korkuyorum Değil mi ki acı çekmek, yaşıyor olmanın en büyük delilidir; Ölü bedenler acı hissetmezler Geceyarısı, "yangın var!" diye bağırmak, insanları rahatsız eder; fakat "rahatsız olanların" yangından kurtulma ihtimalleri çok yüksektir; rahatsız edilmeyenlerin ise yanma ihtimalleri Bütün bu satırlardan sonra, hâlâ "Hoşgeldin!" demeyi göze alanlar için söylüyorum:

Hoşbulduk

Caner Akdemir
Kanada Türk Islam Merkezi
Din Görevlisi
Tel: 416-461-0917
canerakdemir13@hotmailcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.