|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
Âmentü, kuran, kursu, sohbeti, üzerine, öğrencisiyle |
![]() |
Kur'an Kursu Öğrencisiyle Amentü Sohbeti Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Kursu Öğrencisiyle Amentü Sohbeti ÜzerineKur'an kursu öğrencisiyle Amentü sohbeti üzerine ![]() ![]() Kalbinin üzerine bastırdığı Kur'an'la yolda yürüdüğünü görünce Kur'an kursuna gittiğini düşündüğüm gence yaklaşarak selam verip sorular sormuş, beklenmedik cevaplar almıştım ![]() -Delikanlı kursa gidiyorsun galiba, sana bazı sorular sorsam cevaplar mısın? -Belli olmaz, ama siz yine de sorun ![]() - Ben ruhlar âleminde iken Rabb'imizin bize sorduğu sorusuna "Sen bizim Rabb'imizsin, biz Seni tanıyor ve Sana iman diyoruz!" diyerek (kalubelada ) verdiğimiz cevaptan beri Müslüman'ım ![]() ![]() ![]() - Peki, ilk peygamberi, son peygamberi ve adlarını da biliyor musun? - İlk peygamber, ilk insan Âdem Aleyhisselam, son peygamber de Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Aleyhisselam'dır ![]() ![]() ![]() - Görevleri neydi acaba bu peygamberlerin onu da biliyor musun? - Allah'ın melek vasıtasıyla kendilerine gönderdiği emirlerini insanlara anlatarak doğru yolu bulmalarını sağlamaktı ![]() ![]() - Elbette ![]() ![]() ![]() ![]() - Demek kıyameti de biliyorsun? - Ona ne şüphe! ![]() ![]() ![]() ![]() -Peki, bu söylediklerinin hepsini de içine alan bir dua biliyor musun? - Elbette ![]() ![]() ![]() ![]() - "Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rüsülihî vel-yevmil âhiri ve bil-kaderi, hayrihî ve şerrihî minallahi teâlâ vel-ba'sü ba'del mevti hakkun; eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh ![]() ![]() - (Âmentü billahi) ben Allah'ın birliğine inandım, (ve melâiketihî), meleklerine de inandım, (ve kütübihî), kitaplarına da inandım, (ve rüsulihî), peygamberlerine de inandım, (vel-yevmil-ahiri) âhiret gününe de inandım, (vebil-kaderi) kadere de inandım, (hayrihî ve şerrihî minallahi), kaderin hayrına da, şerrine de yönelmenin kuldan; yaratmanın ise Allah'tan olduğuna inandım, (velba'sü ba'del-mevt) öldükten sonra yeniden dirileceğimize de inandım ![]() ![]() - Bunları eksiksiz cevaplayan öğrenci hediyeyi hak eder ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada aniden kolundaki saatine baktı,- Aaaaa! Ders başlamış, yetişmem gerek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 Temmuz 2010, Çarşamba Ahmed ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|