![]() |
Bu Söz Ciğerime İşledi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Söz Ciğerime İşlediBu Söz Ciğerime İşledi Hasan bey şöyle anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle anlatıyorlar; Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün kahvede yakaladım ![]() -Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim ![]() -Ben namaz kılmıyorum dedi ![]() -Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim ![]() -Evet, çok içiyorum dedi ![]() -En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim ![]() -O da, Şu marka ![]() ![]() ![]() ![]() -Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim; -Müsaitim, buyur konuşalım dedi ![]() Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi, içiyoruz ![]() ![]() ![]() Buna; Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam sigarayı sana verdi ![]() ![]() ![]() Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin? Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da geçersin değil mi? dedim ![]() Bu, Tabii dedi ![]() Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide; Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim ![]() ![]() ![]() Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu, peynirini sana yedirdim ![]() Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini sana yedirdim ![]() Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona değil de sana yedirdim ![]() Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse, yüzün kızarmayacak mı? Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim ![]() Ben böyle söyleyince; adam, -Ulen bu söz ciğerime işledi ![]() ![]() O günden sonra ALLAH'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|