![]() |
Sadece Gözünün Şükrüne Yetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadece Gözünün Şükrüne YettiSadece gözünün şükrüne yetti Cebrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Ya Muhammed! Seni hak olarak gönderen Allah’a yemin olsun ki, bizler şöyle bir olaya şahit olduk ![]() ![]() ![]() ![]() Ağaç her gece bir nar bitiriyordu; o da bu su ve nar ile gıdalanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler yeryüzüne inince ona uğruyorduk ![]() ![]() ![]() – Kulumu rahmetimle cennete koyun, der ![]() – Ya Rabbi, beni amelimin karşılığı olarak cennetine koy, der ![]() Bu konuşma tam üç kez tekrarlanır ![]() – Bu kuluma verdiğim nimetlerle yaptığı ibadetleri bir ölçün, diye emreder ![]() ![]() ![]() – Verdiğim nimetlere karşı şükretmeyen bu kulu ateşe atın, diye emreder ![]() ![]() – Ya Rabbi! Beni rahmetinle cennetine koy, diye yalvarır ![]() – Onu geri getirin, emrini verir ![]() ![]() – Ey kulum, sen hiçbir şey değilken seni kim yarattı, diye sorar ![]() – Sen yarattın ya Rabbi, der ![]() – Bu senden mi kaynaklandı, yoksa benim rahmetimle mi oldu? – Benden değil, senin rahmetinle oldu ![]() – Sana beş yüz sene ibadet etme kuvvetini kim verdi? – Sen verdin ya Rabbi ![]() – Diğer bütün nimetleri kim verdi? – Sen verdin ya Rabbi ![]() – Evet, bütün bunlar Benim rahmetimle olmuştur; nihayet bunu anladın, seni de rahmetimle cennetime koyuyorum ![]() ![]() ![]() Sonra Cebrail Aleyhisselâm şöyle der: – Ey Muhammed, gördüğün gibi her şey ancak Allah’ın rahmetiyle olmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|