![]() |
Camideki Fatiha |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Camideki FatihaCAMİDEKİ FATİHA Geçenlerde bir vesileyle yanına uğramıştım ki, namaz kılarken gördüm ![]() ![]() ![]() Doğrusunu Allah bilir ya, şahsen gördüğüm kadarıyla kıldığı namaz eksik ve hatalıydı ![]() ![]() "Allah kabul etsin Kenan Amca!" Beni yeni farketmişti ![]() "Hoş geldin doktor bey oğlum" dedi, peltek konuşmasıyla ![]() Geçen sene beyin kanaması geçirdiği günlerde hastanede tanımıştım Kenan Amcayı ![]() ![]() Kolundan girerek, oturmasına yardım ettim: "Nasılsın bakalım?" "Yürümemdeki aksaklık dışında, iyiyim çok şükür ![]() "Maşaallah Kenan Amca! Namaz bile kılıyorsun ![]() Ondaki bu değişikliğe çok sevinmiştim ![]() Sohbet ederken, "Evlat" dedi utana sıkıla, "Sana bir şey sormak istiyorum ![]() "Buyur Kenan Amca ![]() Meraklanmıştım ![]() "Ben namazda ne okunacağını bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her yanını hüzün kaplamış, sözün devamı boğazında kalmıştı ![]() ![]() "Öğrenirsin inşaallah ![]() ![]() "Felç geçirdikten sonra hafızam iyice zayıfladı ![]() Ümitsiz kelimeler dökülmüştü yine felçli dudaklarından ![]() ![]() "Hiç olmazsa Fatiha'yı öğrenmek zorundasın Kenan Amca ![]() ![]() ![]() "Biliyorum yavrum ![]() ![]() Fatiha'sız geçen yıllara kızgın ve kırgın bir halde söylüyordu bunu ![]() ![]() ![]() "İyisi mi sen namazlarını cemaatle kıl Kenan Amca ![]() ![]() ![]() Bu çözüm karşısında Kenan Amcanın her yanını sevinç ve memnuniyet kaplamıştı ![]() O gün bugündür, Kenan Amca namazlarını camide kılıyor ![]() ![]() Ben de onu ağır aksak camiye giderken her görüşümde imama uymanın ve cemaat sırrına tâbi olmanın ne demek olduğunu daha iyi kavrıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Velhasıl, bir Fatiha'yı bile öğrenememiş ve öğrenemeyecek birisinin beş vakit mamur namazlar kılışına şahit oluyorum ![]() Hem de, cemaatle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|