![]() |
Bizim Nefis Kocaoğlan. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bizim Nefis Kocaoğlan.Bismillahirrahmanirrahim Esselamu aleykum verahmetullah Hepinizin de bildiği gibi her insanda Kiramen Katibin melekleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü: ? kim zerre kadar iyilik, hayır işlerse onun karşılığını görecektir ![]() ![]() Her insanda bulunan NEFİS KOCAOĞLAN sabah namazına kalkmıyor ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Kiramen Katibin melekleri, sabah namazına bu şekilde vesvese verip kendini avutan, kandıran, sabah namazına kalkmayan bizim nefis kocaoğlan hakkında ne söylüyorlar birlikte okuyalım ![]() ![]() Bi namaz kuldan haber vereyim ( bi namaz namazsız adam demektir ) Söylemez yatmış yatağa doğru Sağ melek der ki gel sabır eyle Bel ki kalkar durur namaza doğru Allah?ın insanoğluna merhametine bakın ki, sol meleği de sağ meleğin emrine vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sol melek derki kalmadı sabır Kalkmazsa yataktan olur mu cebir? Yapılan günahı yazmalı bir bir Uymuş bu kul artık şeytana doğru Hani Allah (cc) namaz kıl diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz İsa (as) ağaçları ve nehirleri yemyeşil bir köye uğrar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ? Ey İsa buradan namazsız bir adam geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ melek derki yıkar yüzünü Mevlaya döndürür belki özünü Kuşluğa kadar verelim izini Kılmazsa yazalım cehenneme doğru ![]() ![]() Adama kuşluğa kadar izin veriliyor ![]() ![]() Sol melek derki, bu kul mevlayı bilmez Gözlerinden akan yaşları silmez Kuşlukta geçti namaz yine aklına gelmez Yazacağım ben bunu cehenneme doğru Bizim nefis kocaoğlan Leyla?nın dediğini tutuyor da, Mevla?nın dediğine yatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim nefis kocaoğlan sigaranın zamanı gelince yakıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ melek derki geliyor öğle Kılarsa namazını affeder Mevla Eğer kılmazsa o zaman söyle Belki özünü tutar Mevla?ya doğru ![]() ![]() ![]() Öğleni de bekliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sol melek derki bu kul Hakkı bilmez Gözlerinden akan yaşları silmez Öğle de geçiyor, bir rekat kılmaz Yazacağım ben bunu cehenneme doğru ![]() ![]() ![]() Namaz öyle büyük bir ibadettir ki, dinin direği, mü?minin miracıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlana bir gün dere kenarından geçerken derenin içerisinden bir ses geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi, ben beş saat önce şeftali dalında mis gibi bir şeftaliydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ melek derki bırak hiddeti İkindi namazının çoktur şöhreti Kılarsa affolur farzı sünneti Belki kalkar durur namaza doğru Sol melek derki şeytan yanında durur Azdırmış çehrei hep onu görür Geçemez sıratı yarıda kalır Uymuş bu kul artık şeytana doğru Yazacağım ben bunu cehenneme doğru ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ melek derki bekle akşamı Kılarsa affeder Mevlam noksanı Allah kullarına eder ihsanı Belki özünü tutar Mevla?ya doğru Uyar kalbindeki imana doğru ![]() ![]() ![]() Akşamıda bekliyor, yine adamda namaz yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ise niçin ibadetlerde gevşek ve tenbel davranıyoruz? Sol melek der ki kalem düştü elimden Kelime-i Tevhid gelmez dilinden Uymuş kör şeytana gitmez yanından Yazacağım ben bunu cehenneme doğru ![]() ![]() ![]() Sağ melek der ki yatsı yakın kılarsa Affa uğrar Muhammed?i anarsa Şeytanı bırakıp namaz kılarsa Belki özünü tutar Mevla?ya doğru ![]() ![]() ![]() Sağ melek günahını yazma da yatsıyı da bekle diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sol melek der ki kılmaz yatıyor İmanını para ile satıyor Yatsıyı da kılmadı vakit bitiyor Yazdım ben bunu cehenneme doğru ![]() ![]() ![]() İşte yatsıya kadar bekledi ve yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mübarek sağ melek ise şöyle der: Ah söyledim söyledim sözüm kalmadı Allah kelamı dilinin ucuna gelmedi Edip tevbe bir vaktini kılmadı Ne yüzle varır Mevla?ya doğru Bu kadar emeklerim boşuna mı kalsın Ne yapayım kılmadı Gayri yaz hesabını Allah?a versin İşte çektiğimiz sıkıntılar, çileler, belalar nefis kocaoğlanın şerrinden geliyor ![]() Hak namaz kılmayan kula Emretmiş bir büyük bela Kabir içinde azap ola Kim bu sözden ibret almadı Beş vakit namazı kılmadı Bilsin tam müslüman olmadı ![]() ![]() ![]() namazda bunları düşünün ![]() ![]() ![]() Not: Bir hocamizin sonbetinden Mevlam istifade edenlerden eylesin cumlemizi ![]() |
![]() |
![]() |
|