Prof. Dr. Sinsi
|
Namazda Dirilmek
NAMAZDA DİRİLMEK
Abdurrahman DİLİPAK
-Namazla dirilmek ve namaza sığınmak -Namaz dinin direğidir O zaman dinimizi muhafaza etmek için Namaz’a sığınalım
Namaz, mü’minlerin miracıdır Kadir-i Mutlak ve bir olan ALLAH’a halimizi arzetmek, bize güç ve iktidar vermesi için halimizi O’na arzetmekten başka çare kaldı mı ?
Namaz, mü’minleri ALLAH’ın huzurunda tek safta toplar ALLAH ise saflarımızın sık ve doğru olöasını, “Biz Müslümanlardanız” dememizi ister O, bunu yaparsak bizi üstün kılacak ve yeryüzünün varisleri kılacak Bizim ellerimizle zalimleri cezalandırıp, mazlumlara yardım edecek
Namaz gözümüzün nurudur Hakkı hak, batılı batıl görmek için bir rahmet vesilesidir
Namaz, zamanı ve mekanı ilahi rızaya dayalı bir eylemle takdis eder
Allah bizden kıyam etmemizi ve O’nun karşısında rüku ve secdeye varmamızı ister
Namaz, dua ve zikirdir Bunlar olmasaydı, insanoğlu ne işe yarardı ki !
Namaz, yenilmezliğin sırrıdır Namazlarımızı tam ve eksiksiz, ihlasla ve cemaatle kılmaya özen gösterelim Biliyorum, bu konuda çok eksikliğimiz var Camilerimizi boş bırakmayalım Olumsuzlukları biliyorum Her şeye rağmen camilerimizi ihya etmemiz gerekiyor…
Biliyorum bugün cami dediğimiz yerler birer mescid bile değil tam anlamı ile Aynı ALLAH’a, Resül’e ve Kitab’a iman edenlerin kardeş olduklarının farkına vararak, aralarında işlerini istişare ve şura ile görmeleri, günlük hayata dair işlerinde ihtilaf ettiklerinde ise hakeme gitmeleri gerekir Müslümanlar çaresiz ve çözümsüz değildir ve olamaz Umutsuzluk haramdır Onlar için korku yoktur Olamaz da ! Mahzun da olmayacaklar Çaresiz değiliz, çare biziz ALLAH bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak, mazlumlara yardım etmek ister
Cemaatin bereketi onlardadır ve ALLAH onların kendi rızası için yaptıkları iyilikler sebebi ile, 10 katı, 100 katı, 700 katı ikramda bulunacaktır
Biz bu dünyada yalnız değiliz Bizler gayne ve ahiret gününe iman ediyoruz Kader, rızık ve ecel ALLAH’ın elindedir O her şeyi görür, bilir, duyar ve hüküm sahibidir O, din gününün sahibidir Yüzümüzü aynı yöne dönelim Saflarımızı sıklaştıralım Kurtuluş oradadır Yenilmezliğin sırrı ve ölümsüzlük iksiri oradadır Namaz olmadan olmaz Savaşın ve barışın anahtarı seccademizin altındadır
Namaz bizi hayatla buluşturacak İlahi rıza ile kuçaklaştıracak Geçmişimizi, geleceğimizi ve halimizi namazla yeniden inşa ve ihya edeceğiz Namaz bizi arıtacak Bizi, ALLAH’a, Resulü’ne, Kitab’a götürmüyor ve saflarımızı kırıyorsa, bizim orada yerimiz yok Mezhebimizin de, tarikatımızın da, liderimizin de, örgütümüzün de bizi götüreceği adres burası olmalı ve hiçbir şey İslam kardeşliğinin üstünde olmamalı
Cennetin anahtarı burada İktidar sorununun, iktisadi sorunlarımızın, Mescidi Aksa ya da Filistin, Lübnan, Çeçenistan, Irak sorununun çözüm anahtarı da burada
Çevrenize bakın, rüşvet yiyen, hileli iş yapan biri varsa, ilk namazına gevşek davranmaya başlamıştır Cemaatten kopmuştur Bu işleri yaptığı halde, hala namaz kılıyorsa, vay o namaz kılanın haline ! O kıldığı namazın ona bir faydası yoksa, o sadece boşa zaman geçirmektedir ve Müslümanları kandırmak istemektedir Cemaate gelip fitne çıkartan, kendi kanaatleri ve zannı yüzünden kardeşlerini tekfir edenler yok mu, kınamaları kendine geri döndürülecektir Namaz ölmeden önce ölmeyi ve arınmayı öğretir bize Tövbeyi ve duayı öğretir O zaman kıldığımız namazı da sıradan bir alışkanlıktan çıkartıp, aslına döndürmemiz gerek…
Herkes bu anlamda, evinde, işyerinde, dernek, vakıf, oda, sendikasında bir şeyler yapabilir En azından namazlarımıza daha fazla dikkat edelim Namazları vaktinde kılalım ve arkadaşlarımızı, çevremizi bu konuda uyaralım Her yerde mescidler Olmayan yerlerde mescid açılması için çaba gösterelim Niye yok, soralım Kavga, tartışma değil maksadım, ama bilelim Namazı çocuklarımıza sevdirelim Bunlar birer başlangıç Bu arada siz de ne yapılabilir, bunun üzerinde düşünün Unutmayalım ki; bildiklerimizle amel edecek olursak, ALLAH bize bilmediğimizi öğretecektir Bu konuda yayınlanan kitaplar, broşürler var Bunları temin edip çevrenize verebilirsiniz Yapacak o kadar çok şey var ki Hemen bir yerlerden başlamak gerek Farklı çevrelerden Müslümanlar bir araya gelip, fırka taassubunu bir kenara bırakıp bu konuda istişare yapabilirsiniz İhtilaf ettiğiniz konuları öne çıkarıp tartışmaya gerek yok Zaten ALLAH bu vesile ile saflarımızı birleştirecektir İhtilaf ettiğiniz konularda birbirinizi mazur görün ya da tartışmayı erteleyin, ittifak ettiğiniz konuda birlikte hareket etmeye başlayın; göreceksiniz, ittifak ettiğiniz konular zaman içinde kendiliğinden hal yoluna girmiş olacaktır !
En büyük hastalığımız olan şirk ve tefrika belasından, rızık ve can derdinden emin olmak için namaz bir kurtuluş reçetesidir
Selam ve dua ile…
|