Mecnun Gözüyle Bakmak(Sevgi Hikayeleri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mecnun Gözüyle Bakmak(Sevgi Hikayeleri)![]() Arap hükümdarlarından birine Leylâ ile Mecnûn’un hikâyesini anlattılar ‘Bunca fazîletine, belâgatine rağmen çöllere dalmış, irâdesinin dizginini elinden kaptırmış!![]() ’ diye Mecnûn’un perişanlığını sayıp döktüler Hükümdar, Mecnûn’u huzûruna getirtip dedi ki:- “İnsanlık şerefinde ne kusûr gördün de hayvan tabiatına girip insanca yaşamayı terk ettin?�? Mecnûn inleyerek cevap verdi: - “Nice gerçek dostlarım, Leylâ’yı sevdim diye beni kınadılar Ama onu bir gün görmüş olsalar, bana hak verirlerdi �?Hükümdarın gönlüne Leylâ’yı görme arzûsu geldi Bunca fitneye sebep olan güzelliği bilmek istiyordu Kızı bulmalarını emretti![]() Adamları, Arap kabîlelerini dolaştılar Leylâ’yı getirip hükümdarın karşısında durdurdular![]() Pâdişah onun şekline baktı Kara yağız, zayıf endamlı bir kızdı Leylâ, gözüne hakîr göründü Kayda değer bir güzelliği yoktu Mecnûn, hükümdarın gönlünden geçenleri anladı Dedi ki:- “Pâdişahım, Leylâ’ya Mecnûn’un gözü ile bakmalısın ki, ancak o zaman eşsiz güzelliğini fark edersin �? |
|
|
|