Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasta, olmayasın

Hasta Olmayasın Diye

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasta Olmayasın Diye

Hasta Olmayasın Diye
Fatih Sultan Mehmed bir Anadolu seferi dönüşünde, Balıkesir'den geçiyordu Hava oldukça sıcaktı Bu sıcaktan herkes gibi Fatih Sultan Mehmed de nasibine düşeni almıştı Öylesine yorgundu ki Kendisini bu halde gören bir köylü kadını bir tas içerisinde ona ayran ikram etti Ayranın üstünde iki üç tane saman çöplerini üfleye üfleye ayranı içti Sonra da kendisini bir ana şefkatiyle seyreden ihtiyar köylü kadına: "Allah razı olsun," dedi "Ama şu saman çöpleri ayranı bir nefeste içmeme engel oldu" İhtiyar kadın Fatih'in bu sözlerine anne şefkatinin boyutlarını gözler önüne seren, şu cevabı verdi: "Oğul, ben onları ayranın üzerine kasıtlı koydumSen uzak yoldan geliyorsun Sonra terlemişsin de Soğuk ayranı bir yudumda içersin de hasta olursun, hasta olmayasın diye böyle yaptım

Alıntı Yaparak Cevapla

Hasta Olmayasın Diye

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hasta Olmayasın Diye

Alçak Sesle Söyle

Fatih bir gün dilencinin birine bir altın vermişti Dilenci, Padişahın verdiği altını az bularak şöyle bir soru sordu: "Bu nasıl olur Padişahım? Ben senin kardeşin olduğum halde nasıl olur da bana bir altın verirsin?" Dilencinin ne demek istediğini tam anlamayan Fatih sordu: "Sen benim nereden kardeşim oluyorsun?"
Dilenci şu açıklamayı yaptı: "İkimizde de Adem babamız ve Havva anamızdan dünyaya gelmedik mi? Böyle bir durumda kardeş sayılmıyor muyuz?" Fatih gülümsedi Bu cevap hoşuna gitmişti çünkü Dilencinin kulağına eğilerek şöyle dedi: "Aman alçak sesle söyle Bu söylediğini diğer kardeşlerimiz de işitip gelirlerse, senin payına bir altın bile düşmez"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com