Gerçek Nedir? ‘Sevgi Öyküsü’ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerçek Nedir? ‘Sevgi Öyküsü’Sonsuzuğa doğru yöneldim, gece karanlık ve sınırsızdı Bütün genişliklere çevrildim, uzak yıldızlara, samanyollarına ve yıldızlar ötesine kadar uzanarak sordum:“Gerçek nedir?” “Gerçek sonsuzluktur!” dediler ![]() Sabah aydınlık ışıdı, güneş pırıl pırıl ışıklarla dünyayı sarmağa başlayınca, güneşe döndüm ve sordum: “Gerçek nedir?” “Gerçek aydınlıktır” dedi ![]() Varlığa döndüm Her şey yavaş yavaş canlanmaya, toprakta tohumlar patlamaya, fidan büyümeye, yapraklar yeşillenmeye ve meyveler olgunlaşmaya başlamıştı Sordum:“Gerçek nedir?” “Gerçek şu üzerinde dolaştığın yeryüzüdür” dedi ![]() Bir ihtiyara rastladım Yıllar yaşamış, bir hikmete ulaşmıştı Beni bir peygamber gülüşü ile karşıladı![]() “Gerçek nedir?” diye sordum ![]() “Gerçek yaşamaktır!” dedi ![]() Her şeyden kaçarak ıssızlığa yöneldim Sessizlik içinde derinlik, derinlik içinde anlamlar doluydu![]() “Gerçek nedir?” diye bağırdım ![]() “Gerçek barış ve huzurdur” diye yankılandı sesim Kalbe doğru yöneldim Bütün aydınlıkları ve insanları kucaklamak ve sıcaklıkta ısıtmak istiyordu Kalbime sordum:“Gerçek nedir?” “Gerçek, sevgidir” dedi “Sana bu soruları sorduran, sonra da gerçek cevabı bulduran, Allah’ı sevmektir ”www sezgiler com / rengarenk bir dünya |
|
|
|