![]() |
Dostluk Öyküleri (Bir Hiç Uğruna) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk Öyküleri (Bir Hiç Uğruna)![]() İKİNCİ DÜNYA Savaşı yıllarında, Almanlara karşı mücadele eden bir Fransız birliğinde çarpışan iki arkadaştan biri ağır yaralanmıştı ![]() Geri çekilen Fransız birliği, yaralı askeri çatışma alanında bırakmıştı ![]() Yaralı askerin arkadaşı, çatışma alanına dönüp arkadaşını getirmek istiyordu ![]() “Arkadaşın herhalde ölmüştür” dedi komutan ![]() ![]() Fakat, askerin bitmek bilmeyen ricaları karşısında, komutan yumuşadı ![]() Bir müddet sonra çatışma alanından geri dönen askerin sırtında, yaralı bir beden değil, bir ceset vardı ![]() “Görüyorsun” dedi komutan, “bir hiç uğruna hayatını tehlikeye attın ![]() “Hayır” diye cevap verdi asker ![]() ![]() Onu kaldırıp kollarımın arasına aldığımda, henüz ölmemişti ![]() ‘geleceğini biliyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostluk Öyküleri (Bir Hiç Uğruna) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk Öyküleri (Bir Hiç Uğruna)Geleceğini biliyordum ![]() ![]() Savaşın en kanlı günlerinden biriydi ![]() Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü ![]() İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar ![]() Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti, -Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş ![]() Büyük bir ihtimalle ölmüştür ![]() Artık onun için yapabileceğin bir şey yok ![]() ![]() Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı ![]() İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı ![]() Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü ![]() Birlikte siperin içine yuvarlandılar ![]() Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı ![]() Siperdeki diğer arkadaşı; -Sana değmez demiştim ![]() ![]() -Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi… -Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun? -Yine de değdi ![]() ![]() Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim ![]() Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı: -Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum… Kıssadan Hisse: Güven vermek önemlidir ![]() Güven duymak önemlidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|