![]() |
Ümit Taşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit TaşıÜmit Taşı KÜÇÜK ÇOCUK, deniz kenarında gördüğü yassı bir taşın güzelliğine hayran olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk, taşı avuçlayıp evine koştu ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, rüyalarını süsleyen bisiklete kavuşmak için elindeki taşı satmak istiyor ve o paranın bir bölümüyle, bir de top alacağına inanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk, en gösterişli mağazayı gözüne kestirdikten sonra, bir süre vitrin önünde bekledi ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, biraz sonra içeri girdi ![]() —Bu pırlantayı deniz kenarında buldum efendim! dedi ![]() ![]() Adam, taşa uzaktan bir göz atıp: —O sadece basit bir çakmak taşı, dedi ![]() ![]() —Hayır! ![]() ![]() ![]() ![]() Dükkan sahibi, zengin müşterisini kaçırmaktan korkuyor ve çocuğu kolundan tutup atmayı planlıyordu ![]() Kadın, onun niyetini sezmişti ![]() —Tam istediğim şey! diye gülümsedi ![]() Küçük çocuk, taşının gerçek değerini anlayan biriyle karşılaşmış olmaktan son derece mutluydu ![]() ![]() ![]() Kadın, elindeki taşı kuyumcuya vererek ona bir zincir takmasını istedi ![]() ![]() Dükkan sahibi, yapmış olduğu ikazı anlamadığı için, kadının aldandığını düşünüyordu ![]() —Söylemiştim ama tekrar edeyim! dedi ![]() ![]() Kadın, önce pırlanta kolyesine, daha sonra da yüzüğüne bakarak: —Zannetmiyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cüneyt Suavi |
![]() |
![]() |
|