![]() |
Kan Ter İçinde Bir Karne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kan Ter İçinde Bir Karne?Âkif! Ne boş boş oturuyorsun? Kalk bir işe yara! Etrafı düzelt, hortumları topla ![]() ![]() ![]() ?Ders çalışıyorum Turgay Ağabey ![]() ![]() ?Aman allâme olacaksın sanki! Her şeye de bir cevabın var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âkif, çıkma araç koltuğuna bir külçe misali gömüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağmurlu bir günün ikindi namazı sonrasıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âkif daha beş yaşında iken; babası onu dizine yatırır kısa sûreleri ezberletir, kıssalar anlatırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat heyhat! Babasının başından geçen fecî kaza, bütün hayallerini sona erdirmişti ![]() ![]() ![]() Daha 14 yaşındaydı ![]() ![]() Bir yanda okulu, bir yanda kardeşleri ve annesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âkif?in çaldığı kapılardan biri, üçüncü günde kendisini kabulle açılmış ve Âkif; bir oto yıkama-yağlama servisinde işe başlamıştı ![]() Patronu ona çok hoş bir kolaylık da sağlamıştı; ?Âkif, bizim işin yoğunluğu öğleden sonra başlar ![]() ![]() ![]() ?Eyvallah, Ömer Ağabey! Allah râzı olsun ![]() ![]() ![]() Böylece Âkif?in ev geçindirme derdiyle sarılacağı işin besmelesi çekilmiş oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turgay seslendi: ?Kalk oğlum! İş geldi görmüyor musun? Beyaz lüks bir araç yıkanacaktı ![]() ![]() Ertesi gün öğle saatlerinde aynı beyaz araç tekrar geldi ![]() ?Beyefendi, dün aracımı servisinize bırakmıştım ![]() ![]() ![]() ?Beyefendi hemen bakalım! Turgay oğlum! Gel bakayım! ?Buyur abi! ?Oğlum! Bu beyefendiyi hatırladın mı? Dün burada arabasını yıkatmış ![]() ?Evet abi! ?Beyefendinin bagajında bir spor çantası varmış ![]() ?Abi çantayı bilmiyorum; ama o arabayı Âkif yıkamıştı ![]() ![]() ![]() Ömer Bey, araç sahibinin yanında çok mahcup olmuştu: ?Ne diyorsun oğlum? Çağır bakayım Âkif?i ![]() ![]() ![]() ?Okulda abi ![]() ![]() ![]() Araç sahibi Adnan Bey de rahatsız olmuştu: ?Vazgeçtim çantadan, uzatmayalım isterseniz ![]() ![]() ![]() Ömer Bey öfkesinden söylenenleri duymamıştı bile ![]() Tam bu sırada okuldan yeni gelen Âkif, nefes nefese içeri girdi: ?Ömer Ağabey kusura bakma! Bugün, karne günüydü ![]() ![]() ![]() Âkif, daha cümlesini bitirmeden bir tokatla yere yığıldı ![]() ![]() ![]() Turgay da, ağzından tükürükler savurarak Âkif?e bağırıyordu; ?Seni gidi âdi hırsız! Senin yüzünden müşterimize rezil olduk! Âkif?in patlayan dudağından sızan kan, çenesini sarmıştı ![]() ![]() ?Yetim dedik, sahip çıktık ![]() ?Ömer abi! ![]() ![]() ![]() Adnan Bey, Âkif?e kanat gerdi; elinden karnesini aldı ![]() ?Yahu, yargılamadan infaza başladınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ömer Bey biraz sakinleşmişti ![]() ?Sahi ya, yeni taktırdık, hiç aklıma gelmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turgay donuklaşmış bir şekilde çıktı ![]() ![]() ?Mâşâallah delikanlı ![]() ![]() ![]() Âkif, o güzelim karneye sevinememişti bile ![]() ?Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra herkes bilgisayarın başındaydı: ?Adnan Bey, sizin aracınız şu muydu? ?Evet! ?Bakın! Âkif aracın dışını temizledikten sonra; iç temizlik için aracı, Turgay alıyor ve araç, servisin diğer ucuna bir gidip geliyor ![]() Bu da diğer kamera görüntüsü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Evet! Gözleri yuvasında dönmeye başlayan Turgay?a bir bakış atan Ömer Bey, aynı dakika içerisinde elinde çanta ile ofise girdi ![]() ?Turgay! Pılını pırtını topla! Defol git! Bir yetimin rızkına göz diken birinin benim yanımda işi yok! Senin yüzünden bir de masum çocuğa tokat attık! Adnan Bey, Âkif?in hikâyesini öğrenince, daha bir mahzunlaştı ![]() ![]() ![]() Anlaşmışlardı ![]() ![]() Günün sonunda Âkif; kana ve gres yağına bulanmış karnesine baktı, baktı ![]() ![]() ![]() Allah niyetinin hâlis oluşuna göre muamele etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Hasedle kurulmuş bir tuzağı, Cenâb-ı Hak onun için büyük bir lutfa dönüştürmüştü ![]() ![]() ![]() Fatih GARCAN Yuzaki dergi |
![]() |
![]() |
|