![]() |
Hesaptan Önce Hesap Verin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hesaptan Önce Hesap VerinÜçüncü hicret asrının irşad yıldızlarından biri Ebu Bekr–i Şiblidir ![]() ![]() ![]() ![]() Israrla tekrar ettiği husus şudur: – Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin! Her dersine, her vaazına böyle başlayan Şibliye bir gün biri sorar: – Efendi Hazretleri, her fırsatta “hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin” buyuruyorsunuz ![]() İmamın cevabı hazır: – Evet, burada kendini hesaba çeken orada hesaba çekilmeyecek, buradaki hesabı onu kurtaracaktır, inşaallah! ![]() ![]() Şeyhin bu sözüne büyük bir itimatla bağlanan sual sahibi, başlar nefsini hesaba çekmeye ![]() ![]() ![]() ![]() Derken, bir gece imamı rüyasında görür ![]() Şibli, beyaz bir ata binmiş, adeta uçuyor ![]() Peşine düşer, bağırır: – Dur, ne olur birazcık dur, ben de erişeyim arkandan, dur! Şeyhin cevabı mânâlı: – Ben bu hapishaneden kurtuldum, bir daha bekler miyim burada ![]() Bu rüyanın mânâsını imamdan öğrenmek üzere sabah ilk işi şeyhi ziyaret etmek olur ![]() ![]() O günün akşamında Rabbine derin bir niyaz ve tazarruda bulunur ![]() ![]() Geç vakit yatağına uzanır uzanmaz daldığı rüyada, imamı karşısında bulur ![]() İlk suali, vaazlarında tekrar ettiği mesele olur: – Efendi Hazretleri, nasıl oldu durum, sen burada kendini hep hesaba çekerdin, orada bu hesaptan kurtuldun mu? Tebessüm ederek konuşan imam, şöyle cevap verir: – Melekler beni tutup hesaba çekmek üzere götürdüler ![]() – O kuluma dokunmayınız ![]() ![]() ![]() Bu hitaptan sonra melekler beni serbest bıraktılar, kurtuldum! Siz de burada hesaba çekilmek istemiyorsanız kendinizi orada hesaba çekin! Alıntı |
![]() |
![]() |
|