![]() |
O İzlerden Tanınırız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O İzlerden TanınırızO izlerden tanınırız Bir iz vardır bizi bize tanıtan Bizi kendimize tanıtan Su damlalarıdır o saçlarımızda, toprak taneleridir alınlarımızda ![]() Dizlerimiz bükülmeyi bilir, alınlarımız yere değmeyi ![]() Suya kanmıştır ellerimiz ![]() Ve ben suya uzattığımda ellerimi,suyun zikrine katılırım her bir zerremle ![]() Her bir zerremle dirilirim yeniden ![]() Uyanırım son uyanıştan önce ![]() ![]() Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() bir özlemini dile getirdi: -Kardeşlerimi görmeyi ne kadar da arzulardım Arkadaşları sordular: -Bizler senin kardeşlerin değilmiyiz ey 'ın Rasulü? (s ![]() ![]() ![]() Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() -Sizler benim arkadaşlarımsınız ![]() Kardeşlerim ise henüz dünyaya gelmedi ![]() Onlar beni görmeden severler,bana beni görmeden inanırlar ![]() Arkadaşları tekrar sordular; _Peki, henüz dünyaya gelmemiş o kişileri nasıl tanıyacaksınız? Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() _Düşünün ki adamın ayakları ve yüzü beyaz olan bir atı var ![]() O kimse bu atını hepsi simsiyah olan bir at sürüsü içinde tanıyıp bulamaz mı? _Elbette bulur ey 'ın Rasulü (s ![]() ![]() ![]() ![]() _İşte o kimseler de mahşer yerine abdest azaları bembeyaz olduğu halde gelecekler ![]() Ben onlar geldiğinde Kevser suyundan ikram etmek için önceden havuzumun başına gideceğim ve onları bekleyeceğim ![]() Özlesin diye bizleri,beklesin diye havuzun başında Ve tanısın diye ![]() O'nunla uzatmalı ellerimizi suya ![]() ![]() Madem ki suya ulaştık su da bize ulaşmıştır şimdi ![]() Tam bir kavuşma olmalı ![]() Hasretle kucaklaşmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|