Arkadaşını Al Beraberce Cennete Girin |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arkadaşını Al Beraberce Cennete GirinArkadaşını al beraberce cennete girin Hz Enes (ra) anlatıyor: Resûlullah (sas) ile beraber bulunuyorduk Bir ara azı dişleri görülecek şekilde gülümsedi Sebebini sorduğumuzda şöyle buyurdular: -Ümmetimden iki kişi Allâh'ın huzuruna gelirler Birisi, -Yâ Rabb, benim bunda hakkım var; hakkımı bundan al, bana ver, der Allah Teâlâ da ötekine, - Hakkını ver, buyurur Adam, - Yâ Rabb, bende sevap nâmına bir şey kalmadı, der Cenâb-ı Hakk, - Baksana, bu adamın sevabı kalmadı, ne dersin? buyurur Adamcağız, - O halde benim günahlarımdan alsın, der Resûlüllah (sas) Efendimiz bunu anlatırken gözleri yaşardı ve, 'O gün büyük bir gündür İnsan; günâhının alınmasını ister' dedi Bunun üzerine Allah Teâlâ hak sahibine, - Başını kaldır ve cennete bak, buyurur Adamcağız, - Yâ Rabb, inci ile işlenmiş, gümüşten ve altından köşkler görüyorum Bunlar hangi peygamber, hangi sıddîk veya hangi şehitler içindir? der Allah Teâlâ, - Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur Adamcağız, - Bunların hakkını kim ödeyebilir? der Hz Allah, - Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur Adam, - Nasıl olur, yâ Rabb? deyince, Cenâb-ı Hakk, - Hakkını bu adama bağışlamakla, buyurur Adam, - O halde ben bunu affettim, der Allahü zû'l-Celâl hazretleri de, - Arkadaşını al, beraberce cennete girin, buyurur Sonra Resûlüllah (sas) Efendimiz; ‘Allah’tan korkun, O'na karşı çok saygılı olun ve siz de kendi aranızı düzeltin Bakınız, bizzat Hazret-i Allah mü'minlerin arasını buluyor” buyurmuşlardır |
|