Efendimizin(sav)bile bile orucunu bozan fakire verdiği cevap neydi?
Bir gün HzPeygamber(sav)’in huzuruna bir adam geldi ve "Ben mahvoldum" dediBunun üzerine HzPeygamber:"Neden?" diye sorduAdam:"Ramazan daeşimle birlikte oldum" dediBunun üzerine HzPeygamber(sav):"Bir köle azad et" buyurduO kişi:"Fakirim,köleyi nerden bulayım?"deyince HzPeygamber(sav):"İki ay oruç tut" buyurduBunun üzerine o adam:"bunu da yapamam"deyince Hz Peygamber(sav):"Altmış yoksula yemek yedir"buyurduBunun üzerine o adam:"Buna da gücüm yetmez"dediO sırada bir yerden bohça dolusu hurma getirilmiştiBunun üzerine HzPeygamber (sav):"Bunu al,götür ve yoksullara dağıt"buyuruncaadam:"Seni peygamber olarak gönderen Allah a yemin ederim ki,bütün Medine de benden daha fakiri yoktur"dediHzPEYGAMBER(SAV) elinde olmadan güldü ve:"Peki,o halde al götür,kendin ye" buyurdu
Kaynak:Peygamber Efendimiz HzMuhammed (sav) ile bir saat konuşmak
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.