![]() |
Babasını Dağa Bıraktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babasını Dağa BıraktıBABASINI DAĞA BIRAKTI Bir adamın yaşlı bir babası ve babasına bakmaktan bıkan bir de karısı vardı ![]() — Ya beni bırak, babanla kal, yahut babanı buradan uzaklaştır, beraber kalmaya devam edelim ![]() ![]() Adamcağız ne yapacağını şaşırmıştı: — Ne yapalım hanım, o benim babam, öldüreyim mi, ne yapabilirim onu? Biz bakmazsak ona bizden başka kim bakar? dediyse de karısı isteğinde ısrar ediyordu ![]() Adam en sonunda babasını götürüp dağa bırakmaya karar verdi ![]() ![]() — Baba, şöyle dağa doğru gitmek istemez misin? Biz torununla beraber oduna gidiyoruz, sen de gel, dedi ve bir yatak bir miktar da yiyecek içecek alıp dağın yolunu tuttu ![]() Dağda ormanlığın içine doğru epey girmişlerdi ![]() — Baba sen burada biraz istirahat et! Biz biraz odun yapıp gelelim, dedi, oradan ayrıldılar ![]() Fakat odun falan yapmamışlardı ![]() ![]() Yolda adamın oğlu: — Dedemi almayacak mıyız baba? diye sordu ![]() — Dedeni oraya bıraktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Baba, sen ihtiyarladığında ben de senin gibi ev bark sahibi olduğum zaman, seni getirip dağa mı bırakacağım? Sen dedem, ihtiyar olduğu için bıraktığımızı söylüyorsun? deyince adamın aklı başına geldi ![]() Sonunda kendinin de başına gelecekleri düşününce gidip dağa terkettiği babasını almaya karar verdi ![]() Dağda yapa yalnız kalmış, kurtların, kuşların kendini parçalama zamanının geldiğini düşünen ve elinden de hiçbir şey gelmeyen ihtiyar, kendisini almak için yoldan geri dönen oğluna: — Evlâdım sen beni dağa bırakıp gidemezsin ![]() ![]() ![]() Adam babasını alıp eve getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|