Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdestti, ile, namazı, namazının, sabah, yatsı

Yatsı Namazının Abdestti İle Sabah Namazı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yatsı Namazının Abdestti İle Sabah Namazı

Seyyid Abdülkâdir Meşhedi, Hükümdar Ebû Saîd Mirza zamanında, Ubeydullah–ı Ahrâr Hazretlerinin sohbetinde bulunmak üzere Semerkand'a gelir ve sohbete katılır Meşhedi'den dinleyelim:
"Yatsı namazını kıldıktan sonra, bana;
–Seyyid Abdülkâdir bizim misafirimizdir Bu geceyi bizimle birlikte ihya etmeyi istiyor Biz bazı dostlarımızla oturmak isteriz Sen gençsin, bu gece istirahat et, dediler Bunun üzerine bende:
–Eğer izin verirseniz, sizinle beraber olmak istiyorum, dedim Bana dedi ki:
–Eğer kendinde oturmaya güç bulursan olur, dedi Ben de üç kişi ile birlikte o sohbet meclisinde bulundum O gece sabaha kadar, Übeydullah–ı Ahrâr Hazretlerinin hâllerini gördüm Devamlı iki diz üstünde, tevazu ile oturdu Dizlerini hiç değiştirmedi Hep hareketsiz oturdu, hiçbir uzvunu oynatmadı Teheccüde kalktı, namazdan sonra yine aynı şekilde sabah namazı vaktine kadar vakar ile oturdu Hiç hareket etmedi Ben genç olmama rağmen, her saatte bir dizimi değiştirdim Uyumamak için kendimi zor tuttum Sonra sabah namazını kılmak üzere kalktılar, yatsı namazı abdesti ile sabah namazını kıldılar"

Beyan dergisi Eylül sayısından ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com