Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
şehitlik

Şehitlik

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehitlik

ŞEHİTLİK

Câbir radıyallahu anh anlatıyor:
Peygamber aleyhisselâm bana rastladı ve:
— Ey Câbir seni neden üzüntülü görüyorum? diye sordu
Ben de:
— Ey Allah'ın Resulü, babam Uhud harbinde şehîd oldu Bir çok kız evlâd ile beraber büyük de bir borç geride bıraktı, diye cevap verdim
Peygamber aleyhisselâm buyurdu ki:
— Sana Allah'ın babanı nasıl karşıladığını müjdeleyeyim mi? dedi Ben de:
— Evet, müjdele, ey Allah'ın Resulü! dedim Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:
— Allahü Teâlâ hiç bir zaman perdesiz şekilde kimse ile konuş-mamıştır Ancak babanı diriltip, kendisi ile perdesiz olarak konuştu ve: __ Ey kulum, dilediğini dile de, sana vereyim, buyurdu Baban:
— Ey Rabbim, beni bir defa daha dirilt de senin yolunda ikinci olarak öldürüleyim, dedi Allahü Teâlâ da:
— Hikmetim icabı, insanların' öldükten sonra ikinci bir defa dünyaya tekrar dönmeyeceklerine hükmettim, buyurdu, diye haber verdikten sonra şu «Allah yolunda öldürülenleri sakın öldüler zannetmeyin, aksine onlar Rablerinin nezdinde diridirler, cennet nimetleri ile rızıklanırlar» (Âl-i Imran Sûresi) mealindeki Ayet-i Kerîmenin nazil olduğunu söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com