![]() |
Bedir Ashabının Fazileti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedir Ashabının FaziletiBEDİR ASHABININ FAZİLETİ Hazreti Ali radıyallahu anh anlatıyor: Peygamber aleyhisselâm beni, Zübeyir'i ve Mikdad'ı gönderdi ve: — Hah Bahçesine kadar gidin ![]() ![]() ![]() ![]() — Mektubu çıkar, ver! dedik ![]() — Bende mektup diye bir şey yok, cevabını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektup okunduğu vakit, Peygamber aleyhisselâm: — Bu ne? ey Hâtib dedi ![]() Hâtib de: ![]() — Ey Allah'ın Resulü, hükmünü vermekte acele etme, meseleyi arzedeyim, diye söze başlayıp; Ben Kureyş'e mensup birisiydim, fakat neseb bakımından onlardan değildim ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm eshâbı kirama: — Hâtib size doğruyu söyledi, buyurdu ![]() — Müsaade buyur da onun boynunu vurayım, Ey Allah'ın Resulü! dedi ![]() Peygamber aleyhisselâm Ömer radıyallahu anh'e: — Olmaz, dedi ve: — O, Bedir harbine katılmıştır, nereden biliyorsun, umulur ki Allah Bedir'e iştirak edenlerin hâlini biliyor da, bunun için onlar hakkında «Dilediğinizi işleyin, ben sizi afvettim» buyurmuştur, diye ilâve etti ![]() Bu hususta da «Ey îman edenler, benim düşmanlarımla sizin düşmananlarınızı dost kabul etmeyiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|