![]() |
Ateşten Bir Çukur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateşten Bir ÇukurATEŞTEN BİR ÇUKUR İbni Abbas radıyallahu anh şöyle anlatıyor: Ebû Cehil Peygamber aleyhisselâmın "namaz kılmasını kastederek: — Muhammed, sizin karşınızda yüzünü toprağa sürüyor mu? diye sordu ![]() — Lât ile Uzza'ya yemin ederim ki, bunu yaparken kendisini görürsem, boynunu ayaklarımın altındâ ezeceğim, dedi ![]() ![]() ![]() — Sana ne oluyor, ey Ebû Cehil? diye soruldu ![]() — Benimle Muhammed arasında ateşten bir çukur, korku ve kanatlar var, dedi ![]() — Eğer o bana yaklaşsaydı, melekler kendisini paramparça edeceklerdi ![]() ![]() ![]() İşte bu sebeple Allahü Teala «Muhakkak ki, insan kendisini müstağni görünce taşkınlık gösterir» âyetinden «Asla ona boyun eğme!» (Alak Sûresi) âyetine kadar olan âyetleri inzal buyurdu ![]() (Müslim) Yine Ibni Abbas radıyallahü anh anlatıyor : Allah'ın Rasulü namaz kılmaktaydı ![]() — Ben sana bunu yasaklamamış mıydım? dedi ![]() ![]() —' Sen muhakkak bilirsin ki, burada benim ailemden daha kalabalık bir aile yoktur, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a yemin ederim ki, Ebû Cehil ailesini çağırmış olsaydı, Allah'ın zebanileri de onu helak edeceklerdi ![]() (Buharî) |
![]() |
![]() |
|