![]() |
Baltayı Bilemek… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baltayı Bilemek…Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş ![]() ![]() Gün boyu ne dinleniyor ne öğle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş ![]() arkadaşından bir kaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş ![]() hava kararmaya başladığında eve donuyormuş ![]() boyunca bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başlamışlar ![]() adam çok daha fazla ağaç kesmiş ![]() öfkelenmiş : " Bu nasıl olabilir? Ben daha çok çalıştım ![]() daha erken işe başladım, senden daha geç bitirdim ![]() Ama sen daha fazla ağaç kestin ![]() İkinci adam yüzünde tebessümle yanıt vermiş : " Ortada bir sır yok ![]() ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum ![]() baltayla, daha az çabayla daha çok ağaç kesilir ![]() Kendimizi geliştirmek, baltamızı bilemektir ![]() Kendimize zaman ayırıp, yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmektir ![]() alanlarımızı geliştirmek için caba göstermektir ![]() zihnimizin, ruhumuzun, karakterimizin güçlenmesi için olmazsa olmaz bir koşuldur ![]() Delhi’deki unlu tapınakta Sokrat’ın su sözü yer alır : " İnsan Kendini Tanı " Kendini tanımak, su anda olduğumuz noktayla olmak istediğimiz nokta arasındaki yoldur ![]() kendimizi nasıl gördüğümüz ile başkalarının bizi nasıl gördüğü arasında açı olmaması anlamına gelir ![]() mutlu ve doyumlu olmak istiyorsak, baltamızı bilemek için kendimize zaman ayırmalıyız… |
![]() |
![]() |
|