|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyenlerden, eylemesin, insallah, keske, mevla |
![]() |
Mevla, 'Ah! Keske' Diyenlerden Eylemesin İnsallah. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevla, 'Ah! Keske' Diyenlerden Eylemesin İnsallah.Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna “ayaginiza takilan seyleri toplayin” diye emir verir ![]() içlerinden bir grup: -“Çok yürüdük, çok yorgunuz ![]() ![]() ![]() Ikinci grup ise; -“ Madem Komutanimiz emretti, birazcik toplayalim, emre muhalefet etmeyelim ![]() ![]() ![]() Üçüncü grup ise; -“Komutanimiz bir seyi bosuna emretmez ![]() ![]() ![]() Sabah oldugunda bir de bakiyorlar ki, meger bir altin madeninden geçmisler de, ayaklarina degen seylerin altin oldugunun farkina varamamislar ![]() Hiç almayan birinci grup; -Ah niçin almadik! Nasil dinlemedik komutanimizin sözünü ![]() ![]() Az alan ikinci grup ise; -“Ah ne olaydi da biraz daha fazla alsaydik ![]() Ceplerimizi, abalarimizi hinca hinç doldursaydik” diye sitem ediyorlar kendilerine ![]() Çok alan üçüncü grup ise: “Keske gereksiz, lüzumu olmayan esyalarimi atsaydim, daha çok toplasaydim ![]() Her seyimizi doldursaydik, daha fazla alsaydik” diyerek, fazla almalarina ragmen üzülüyorlar ![]() Iste bu misalde oldugu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi agitlarda bulunacak ![]() Kafir olan; - “Keske iman etseydik, keske inansaydik da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik,ebedi cehennemden kurtulsaydik,” Mü’min, fakat az sevabi olan; -“Keske biraz daha sevap isleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydim ![]() Mü’min,çok sevabi olan ise; -“Ah ne olaydi da Makamimi biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kilsaydim, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydim, biraz daha sevap isleyecek ameller yapsaydim ![]() ![]() ![]() diyeceklerdir ![]() Rabbim bu misallerden ders alip, Ahirette pisman olmayacagimiz ameller islemeyi nasip eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() Alinti |
![]() |
![]() |
|