![]() |
Hz. İsa´Nın (A.S.) Ahmaktan Kaçışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. İsa´Nın (A.S.) Ahmaktan KaçışıMeryem oğlu İsa (as) ; sanki arkasında bir aslan varmış da, kendisini kovalıyormuş gibi, koşarak dağlara doğru kaçıyordu ![]() dedi ki: - Hayrola?! ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() müddet peşinden koştu, ardını bırakmayıp bağırdı: - Allah(C ![]() ![]() Arkandan gelen ne bir düşman, ne de bir yırtıcı hayvan var! ![]() ![]() korkuyorsun, bir şeyden bu kadar ürkmene sebep nedir? ![]() ![]() kaçıyorsun a kerem sahibi!? ![]() ![]() Hz ![]() - Bir ahmaktan kaçıyorum ![]() kurtarayım ![]() Adam dedi ki: - Körün gözlerini, sağırın kulağını açan sen değil misin? - Evet benim , dedi Hz ![]() ![]() Adam dedi ki: - Gayb afsunlarının yurdu olan, o afsunu ölüye okuyunca ölüyü dirilten padişah sen değil misin? ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Benim , dedi ![]() Adam dedi ki: - A güzel yüzlü ; topraktan kuşlar yapan sen değil misin ? ![]() ![]() ![]() - Evet benim , dedi Hz ![]() ![]() Bunun üzerine adam dedi ki: - Peki ![]() ![]() ![]() korkuyorsun , âlemde bu kadar mucizelerin varken , senin kullarından olmayan kimdir? Hz ![]() - Teni eşsiz örneksiz yaratan, canı ezelde halkeden Allah(C ![]() olsun , O’nun tertemiz zatiyle , sıfatlarının hakkı için ![]() ![]() ![]() yakasını yırtmış ona âşık olmuştur ![]() okudum; gözleri açıldı , sağıra okudum; kulakları duydu , taş gibi dağlara okudum; yarıldı, göbeğine kadar hırkasını yırttı, ölüye okudum; dirildi, hiç bir şey olmayan, vücudu bulunmayan şeye okudum; meydana geldi, bir şey oldu ![]() fayda vermedi ![]() bile etmedi ![]() ![]() ![]() ![]() Adam dedi ki: - Allah(C ![]() etmemesinin sebebi nedir ? Onlar da illet, bu da illet , ona neden tesir etmiyor? ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Ahmaklık Allah(C ![]() ![]() ![]() İbtilaya tutulana, kendisine böyle bir illet musallat olana kul da acır, Allah(C ![]() ![]() onunla konuşana da ![]() ![]() bulmanın olanağı yoktur! ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() çeker alır ya, ahmak ta dininizi böyle çalar, alır ![]() koymuş adamın harareti nasıl gider, o adam nasıl soğuk alırsa, ahmak ta sizden harareti, aşkı, isteği alır, çalar, size soğukluk verir ![]() ![]() kaçışı korkudan değildi ![]() ![]() kaçmıştı ![]() gam! ![]() ![]() (MESNEVIDEN) |
![]() |
![]() |
|