Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikmeti, olmamasının, tesirli, vesilenin

Vesilenin Tesirli Olmamasının Hikmeti

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İki kör, Ümmü Cafer in yolunun üzerine otururlar Ümmü Cafer keremi, cömertliği ile bilinen bir kadındı Amalardan biri ile evli ve çoluk-çocuk sahibi, digeri ise bekar

Çoluk - çocuk sahibi olan kör, şöyle dua eder:

- "Ey Allah ım! Bana çok geniş olan fazlı kereminden rızıklar ihsan et" Bekar olan ise, şöyle dua eder:

- "Ey Allah ım! Ümmü Cafer in fazlından bana rızık ver"

Ümmü Cafer, rızkı Allah tan isteyene her gün iki dirhem gönderir Kendi fazl u kereminden rızık isteyene ise, iki pide, bir de içine on dinar koymuş olduğu pişmiş tavuk verir Bunu istemeyen kör, diğerine:

- "Bu iki pide ve tavuğu al, bana iki dirhemi ver" der

Diğeri de buna razı olur İki dirhemi verir İki pide ve pişmiş tavuğu alır

Bu hal böylece bir ay devam eder Bir ay geçtikten sonra Ümmü Cafer bekar köre adam gönderip:

- "Bizim ihsanımız onu zenginleştirmedi mi " diye haber ister Kör şöyle cevap verir:

- "Ona ne verdin diye sorun Gelip Ümmü Cafer e sorarlar:

- "Üç yüz dinar verdim" diye cevap verir Kör:

- "Hayır, Allah a yemin ederim ki, bana o her gün iki pide ile bir tavuk gönderirdi Ben onları arkadaşıma iki dirheme satardım" der Ümmü Cafer:

- "Adam doğru söylüyor Çünkü öteki Allah tan istedi Allah da onu ummadığı yerden zengin etti Bu ise rızkı bizim fazlımızdan istedi

Allahü Teala insanların fakir ve zengin olmasının Allah tan olduğunu bilmeleri için bunu rızıktan mahrum etti Allahü Teala nın takdir buyurduğu her şey mutlaka olur"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com