Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyayı, verirdim

Bütün Dünyayı Verirdim....

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bütün Dünyayı Verirdim....

Salihlerden bir zat ise şöyle anlatmıştır: “Allah yolundaki bir dostumu öldükten sonra rüyada gördüm Hal hatır sorunca ben: ‘Elhamdülillah’ dedim Ölmüş dostum: ‘Şimdi ben senin söylediğin bu sözü dünyada diyebilmek için bütün dünyayı verirdim’ Dedi

Kabir, yılanların ve böceklerin evidir Orada bunlardan kendimizi muhafaza etmek için bir şeyler hazırlamak lazımdır Bunun hazırlanması da, Allah korkusundan ağlamaktır Allah korkusundan ağlayan kimseye, kabirde yılan ve akrepler yaklaşmaz

Şöyle anlatılmıştır: Bir adamın, küçük bir çocuğu vardı; yatakta kendisi ile birlikte yatardı Gecelerin birinde titremeye başladı; uyuyamadı Babası ona şöyle sordu:

- Yavrucuğum, bir yerin mi sancıyor? Çocuk şöyle dedi:
- Hayır babacığım, bir yerim ağrımıyor Yarın perşembe, çalıştığım dersleri sunacağım, öğretmenim benden öğrendiklerimi dinleyecek Öğretmenimin, bende hata bulmasından korkuyorum Bana darılıp dövebilir

Çocuğundan bu sözleri dinleyen adam, bağırmaya, başına toprak saçmaya başladı, ağladı Kendi kendine şöyle dedi: "Oğlum bir kul olan hocasından bu kadar korkuyor, ben bu kadar günahlarımla niçin Rahman Allah'a arz edileceğim günü düşünerek, kudret ve azamet sahibi olan Allah'tan korkmuyorum

Ubeyd bin Umeyr şöyle demiştir: "Her ölüye mezarı şöyle seslenir: ‘Ben karanlık ve yalnızlık yeriyim Şayet hayatında Allah'a itaat ettinse, bugün ben sana rahmet yeri olurum Eğer asi isen, ben sana azap yeri olurum Ben öyle bir yerim ki, itaat ettiği halde bana gelmiş olan sevinmiş olarak benden çıkar İsyankâr olarak bana giren de helak olarak çıkar’ Der

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com