![]() |
Bizi Boş Çevirmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bizi Boş ÇevirmezMuhammed bin Câfer isimli bir genç anlattı: Geçim sıkıntısı içindeydik ![]() “Oğlum gel İmâm-ı Askerî hazretlerine gidelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de “Peki, baba sen onu hiç gördün mü?” deyince; Babam: “Hayır” diye cevap verdi ![]() Daha sonra beraber yola çıkınca bana; “Beş yüz akçe verse, iki yüz akçesi ile elbise, iki yüz akçesi ile de un, geri kalanla da diğer ihtiyaçlarımızı alırız ![]() ![]() Ben de; ”Bana da üç yüz akçe verse, yüz akçe ile elbise, yüz akçe ile yiyecek ve yüz akçesi ile de merkep alıp, Kûhistan tarafına gitsem ![]() ![]() İmâm-ı Askerî hazretlerinin kapısına geldiğimizde, kapıya birisi çıkarak, babamı ve beni ismimizle çağırdı ve içeri girdik ![]() “Şimdiye kadar niçin gelmediniz?” diye sordu ![]() Babam da; “Perişan hâlimizle yanınıza gelmeye utandık ![]() ![]() Ziyâretten sonra çıkıp giderken, arkamızdan hizmetçi koşarak geldi ve bir kese babama vererek; “Bu kesede beş yüz akçe vardır ![]() ![]() ![]() Sonra bana dönerek bir kese de bana verdi ve; “Bu kesede üç yüz akçe vardır ![]() ![]() ![]() Sonra meydana gelen hâdiselerden, oraya gitmemin benim için iyi olmayacağını anladım ![]() |
![]() |
![]() |
|