![]() |
Ahlaklı Olan Kınanıyordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahlaklı Olan KınanıyorduLüt aleyhisselâm, Semûd kavmine gönderilen bir peygamberdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lût aleyhisseiâm, böyle bir kavmi ıslâh için gönderilmişti ![]() •Ey insanlar, Allahü Teâiâ'dan korkunuz! O'na itâ'at ediniz! Putlara tapmaktan vazgeçiniz! Sizden önce hiçbir kavmin yapmadığı kötü çirkin işleri bırakınız! Ben Allahü Teâlânın gönderdiği peygamberim ![]() ![]() ![]() Semûd kavmi, bu da'veti kabul etmedikleri gibi, Lût aleyhisselâma düşman öldüler, Lût aleyhisseiâm, bıkıp durmadan yıllarca, (Bir rivayete g re 40 yıl) onlara nasihat etti ![]() •Yâ Rabbî, bunlar da'vetimi kabul etmiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ buyurdu ki: •Ben halimim, bana isyan edenlere cezasını vermekte acele etmem ![]() ![]() Azâb etme zamanı gelince, Allahü Teâlâ, Cebrail aleyhisseiâm ile on iki meleği Semûd kavmine gönderdi ![]() delikanlılar şeklinde idiler ![]() ![]() ![]() ![]() Hanımı, hıyanet edip, herkese, "Evde güzel erkekler var" diye haber verdi ![]() ![]() ![]() •Ey kavmim, bunlar benim misâfirlerimdir ![]() ![]() ![]() Fakat, halk nasîhattan anlayacak durumda değildi ![]() ![]() ![]() ![]() •Ey Lût kapıyı aç ve geri çekil ![]() ![]() Halk içeri hücum edince, Cebrail aleyhisseiâm onlara gereken cezayı verdi ![]() ![]() Allahü teâlâ, Lût aleyhisselâma; esas azabın bu olmadığını bildirirken kendisine inananlarla beraber şehirden çıkmalarını bildirdi ![]() Sabah vakti olunca Cebrail aleyhisselâm, azgın kavrmin bulunduğu şehri göklere çıkartıp, yere bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü Teâlâya, O'nun peygamberine, dinine inanmıyanların, şehvetlerine düşkün olup, isyan edenlerin sonlarının ne olacağını hatırlatan bu göl asırlardır, ibretle durmaktadır ![]() islam merkezi |
![]() |
![]() |
|