![]() |
Aşıklar Defterinden Silindin!” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşıklar Defterinden Silindin!”Semnun Muhib rahmetullahi aleyh, yaşı ilerlemiş, ömür merdiveninin son basamağına yaklaşmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Evlendikten sonra aradan geçen zaman içinde Semnun Muhib Hazretleri’nin, hanımı olan kıza karşı bir ilgisi meydana geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –Bu sancak hangi kavim için dikildi? –Allah onları sever, onlar da Allah’ı sever…” (Maide, 54) âyet–i kerimesine muhatap olanlar için dikildi ![]() ![]() ![]() Semnun feryadı bastı: –Beni bu topluluğun dışına niçin çıkardın? –Bu sancak âşıkların sancağıdır, sen onlardan olmadığın için çıkarıldın ![]() –Ben Mevlâ’ya olan aşkımdan dolayı dünya hayatında Muhib diye çağrılırdım ![]() ![]() Bu konuşmanın ardından gaipten bir nida işitilir: “Ey Semnun! Sen muhiblerden idin; ancak gönlün o küçük kıza meyledince, ismini muhibler defterinden sildik ![]() ![]() –Ya Rabbi! Bu kız beni sana ulaştıracak yolun önünde bir engel ise, onu yolumun üzerinden kaldır ![]() Bir zaman sonra dışarıda bir bağırtı, bir gürültü duyuldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|