Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, dersi, gereken, iyi, mevlana, verdi

Mevlâna Bana Gereken Dersi Çok İyi Verdi.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevlâna Bana Gereken Dersi Çok İyi Verdi.

Emir Pervane, Mevlâna ile sohbet için medresesine gelir
Kapıdaki müridler hemen Mevlâna"ya haber verirler Mevlâna ise öğrencilerine ders vermekte olduğunu bildirerek vezirin beklemesini söyler
Birkaç saat geçer;
Mevlâna hâlâ derstedir Pervane"nin biraz daha beklemesini söyleyerek onu huzuruna almaz Böylece uzun bir süre geçer
Sonunda Mevlâna bir müridiyle haber göndererek çok meşgul olduğunu ve daha sonraki günlerde gelmesini ister ve onunla görüşmez
Emir Pervane ağlayarak medreseden ayrılır ve yolda giderken

“Evet” der; kısık bir sesle “Mevlâna bana gereken dersi çok iyi verdi

” Etrafındakiler sorar:

“Ne dersi vezirim; siz kendisiyle görüşmediniz ki!”
O, çevresindekilere şu cevabı verir: “Ben sultan olarak, kapıma gelen ihtiyaç sahiplerini nasıl bekletiyor ve hatta hiç görüşmeden onları kapımdan savuyorsam, o gönül sultanı da bana bunu yaptı ve bekletilmenin ne kadar kötü olduğunu bana gösterdi
Artık bundan sonra kapıma gelen hiçbir ihtiyaç sahibini bekletmeden huzuruma alın"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com