![]() |
Mektup... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mektup...MEKTUP O zamanlar daha ilkögretim 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Özlem, neden bana mektup yazmiyorsun’’ diye sitem ediyordu ![]() Sabahleyin, dert ortagim babaanneme, bu rüyanin ne anlama geldigini sordugum da babaannem; ‘’Yavrum, baban senden dua istiyor, babana dua et’’ karsiligini vermisti ![]() Aksam oldugunda, yatmadan önce bildigim bütün dualari okuyup uyudum ![]() ![]() ![]() Yine sabahleyin babaanneme rüyami anlattigim da sadece ‘’hayirdir insallah’’ dedi, rüyama baska bir yorumda bulunmadi ![]() Aksam, yatmadan önce yine dualarimi okudum ve uyumustum ![]() ‘’ Iyi ama sen öldün, ben mektubu nereye gönderecegim’’ dedim ![]() ‘’Sen yaz, sen yaz, ben okurum’’ dedi ![]() Sabah uyanir uyanmaz, ilk is olarak kâgidi kalemi elime aldim ve babama olan bütün özlemimi, sevgimi tek tek kagida döktüm, yalnizligimi tek dostumun, O’nun hatirasi olan kedimiz, sekerpare oldugunu, O’na olan hasretimi, beni oksayip öpmesini, hatta bana kizmasini bile özledigimi yazdim ![]() ![]() ![]() Evimiz babamin defnedildigi mezarliga yakin oldugu için mektubu birakip gelmem çok kolay olmustu ![]() Sonra aradan bir ay kadar bir zaman geçmisti ki, postaci elinde bir mektupla çikageldi, ‘’Bir mektubunuz var’’ dedi ![]() ‘’Ya öylemi, tesekkür ederim’’ diyerek mektubu elinden alip odama çiktigimda mektubun bana ait oldugunu gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Sevgili yavrum’’ diyerek basliyordu ve devam ediyordu, ‘’senden ayrildigim için ne kadar üzgünüm bilemezsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunlari okudugum da sanki babamin sesini duyar gibiydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra yavas yavas kendimi toparladim ve hemen bir mektup daha yazmaya karar verdim ![]() ‘’Sevgili babacigim’’ diyerek basladigim mektup da, O’nun mektubunu aldigimda bana hiç beklemedigim anda umut isigi ve çok büyük destek oldugunu, O’na olan özlemimi, azda olsa giderdigini ve O’nu merak ettigimi, su an nasil oldugunu, oralarin nasil yerler oldugunu sordum ![]() Yine güzel süslü bir zarfla ve ayni yolu kullanarak mektubu yerine ilettim ![]() Bir ay sonra cevap geldi ![]() ![]() ‘’Gül kokuslu kizim’’ diyerek basliyordu mektup ![]() En az senin kadar mutlu ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlari okudugum da babamin da benim için endise duydugunu ve kaygilandigini ögrendim ![]() ![]() Sonra aradan aylar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Tamam bakiyorum’’ dedim ve gidip kapiyi açtigim da karsimda esmer, uzun boylu, sakaklarina ak düsmüs bir adam duruyordu ve puslu bakislariyla sanki çok eskiden beni taniyor gibiydi ![]() ‘’Buyurun’’ dedim, ‘’Anneni çagirir misin kizim’’ dedi ![]() ‘’Bir dakika lütfen’’ dedim ve hemen gidip anneme, ‘’Anne, bir amca kapida, seni görmek istiyor’’ dedim ![]() ‘’Allah Allah, kim acaba’’ diye söylenerek kapiya dogru yöneldi ![]() ‘’Bu amca seni görmek istiyormus anne’’ dedim ve tam odam tekrar dönüyordum ki, kapiya gelen amca bana dönerek, ‘’Sen Özlem’sin galiba’’ dedi ![]() ‘’Evet, peki ama siz kim siniz?’’ dedim ![]() ‘’Ben senin babanin’’ dedi, yutkundu, ‘’babanin çok yakin arkadasiyim’’ diyebildi ![]() ‘’Ya, öyle mi?’’ dedim ![]() ‘’Afedersiniz, size benden hiç söz etmedi mi, biz Remzi ile askerlik arkadasi idik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Nasil yani?’’ dedi annem, ‘’Benim kizim da Karsiyaka’da yatiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Yoksa, yoksa mektuplarima cevap veren siz miydiniz’’ dedim ![]() ‘’Evet’’ dedi ‘’Bunu yapmamaliydiniz, tüm hayallerimi yiktiniz’’ dedim ve aglayarak odama çikarken, ‘’Ama bende kendi kizimla…’’ Diye mirildandigini duydum ![]() Bir müddet odamda agladim, babamla mektuplasmanin ne kadar olanaksiz oldugunu, ayrica bu adamin benim için mükemmel bir mektup arkadasi olabilecegini düsününce hemen geri döndüm ![]() ![]() ‘’Affedin beni ne olur, bir an, babamla gerçekten mektuplasiyor saniyordum’’ dedigimde, ‘’Bende kendi kizimla mektuplasiyormusum gibi hissediyordum’’ dedi ![]() ‘’Bana yine yazar misiniz?’’ dedim ![]() ‘’Tabi ki yazarim ama sende yaz’’ dedi ![]() ‘’Yazacagim’’ dedim, ve o günden beri aramizda çok iyi bir dostluk olustu ![]() Halen mektuplasiriz… Yazan: Hande DAG |
![]() |
![]() |
|