08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirli Olan Bendim
Dürüst ve akıllı bir genç, bindiği gemiyle Anadolunun bir kasabasına gelmişti Oradakiler onun faziletli ,akıllı, temiz bir delikanlı olduğunu anlayıp kendisini misafir etmek istediler Eşyalarını alarak onu temiz bir dergaha götürdüler Delikanlı orda yedi içti itibar gördü Misafirlik süresi bittikten sonra, şeyh efendi delikanlıya
- oğul, şu mescit tozlandı Ötesinde berisinde çer çöp birikti, onu sil süpür, temizle!
Genç yolcu bu sözü işitir işitmez savuşup gitti Birdahada izini gören olmadı şeyhin mürütleri, misafirin görünmemesini, hizmetten kaçtığına, yahut elinden hizmet gelmediğine verdiler Aradan bir müddet geçti şeyhin hizmetkarlarından biri ona çarşıda rast gelir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Ey kendini beğenmiş genç! Şunu iyi bil ki, insanlar hizmet ederek yükselir, ancak bu şekilde bir makam sahibi olurlar Dergahtan kaçarak iyi bir şey yapmadın!
genç yolcu gözlerinden yaşlar düşerek söyle der
- Ey dostum! Emri aldığın gibi mescidi temizlemeye gittim Baktımki orda ne toz var, nede toprak, her yer tertemiz o tertemiz yerde kirli olan ancak bendim Ayağımı ister istemez ordan çektim çünkü ben gidince mescit temizlenmiş olacaktı!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|