![]() |
Güzel Görüşlü Çirkin Cariye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Görüşlü Çirkin CariyeGüzel Görüşlü Çirkin Cariye Harun Reşid in siyah ve çirkin bir cariyesi vardı ![]() ![]() ![]() Çirkin olan cariye ise, durduğu yerden kıpırdamayıp, Harun Reşid in yüzüne bakıyordu ![]() - Sen niye paralardan almıyorsun diye sordu ![]() Cariye: Onların istekleri paradır ![]() ![]() Cariyenin bu sözü, Harun Reşid in hoşuna gider ![]() ![]() Bu hal diğer ülkelerin hükümdarlarına ulaşır ve Harun Reşid, siyah ve çirkin bir cariyeye aşık olmuş derler ![]() ![]() Bütün hükümdarlar Harun Reşid in yanında toplandıklari vakit, Harun Reşid, cariyelerin gelmelerini emreder ![]() ![]() Bütün cariyeler bu işi yapmaktan imtina ederler ![]() ![]() - Bu cariyeye bakın ![]() ![]() - Kadehi niçin kırdın diye sorar ![]() - Siz bana, kadehi kırmak için emir verdiniz ![]() ![]() Bunun birincisinde noksanlığı tercih ettim ve halifenin emrine itaat ve hürmet ederek kadehi kırdım ![]() ![]() ![]() Hükümdarlar cariyenin bu sözlerini güzel görüp tasvip ettiler ve Harun Reşid in onu sevmesinden dolayı, kendisine karşı takındıkları tavır için özür dilediler ![]() |
![]() |
![]() |
|