Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borçlunun, namazı

Borçlunun Namazı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Borçlunun Namazı

BORÇLUNUN NAMAZI

Câbir radıyallahü anh şöyle anlatır:
Üzerinde borç bulunduğu halde ölen kimsenin, Allah'ın Resulü cenaze namazını kılmazdı da, bir cenaze getirilince, «Ölen kişinin borcu var mı?» diye sordu
— Evet, iki dinar borcu var, dediler de, Peygamber aleyhisselâm:
— Arkadaşınızın cenaze namazını kılın! buyurdu ve kendisi kılmak istemedi
Ebû Katâde «o iki dînar borcu ödemeyi ben üzerime alıyorum» deyince, Allah'ın Resulü de cenaze namazını kıldı
Allah, Peygamberine fetihler müyesser kılıp bereket meydana gelince, Resulûllah aleyhisselâm, «Ben her mümine kendisinden daha yakınım Kim ölüp de borç bırakırsa, onun borcunu ödemek benim üzerimedir Mal bırakanın malı ise mirascılarınındır» buyurdu

(Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Neseî)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com