![]() |
İlahi Hatun,Sen Ne Kadar Safsın! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Hatun,Sen Ne Kadar Safsın!![]() Hitabetiyle halkı kendine bağlayan,yaptığı espri ve benzetmeleriyle insanları tebessüm ettiren Hacı Cemal Öğüt anlattığı canlı hatıralar ![]() ![]() Yaptığı birbirinden ilginç şive taklitleri ile cemaati asla uyutmaz, hep dinç tutmayı başarırmış ![]() O bu özelliği sayesinde dinini diyanetini unutanları bile, öylesine tatlı hırpalardı ki, sadece övülenler değil; iğnelenenler bile memnun olur gülüşürlermiş ![]() Bir Ramazan Ayında oruç tutmayan bir cemaatini birazcık hırpalamak için kendi eşinden örnek vererek şu enteresan hatırayı anlatmıştır: “Bizim hanım var ya, çok saf bir kadındır ![]() Hacı Cemal nasıl idare etsin? Neden mi saf diyeceksiniz? Bakın anlatayım da siz hak verin!” diyerek şöyle devam eder ![]() “Geçen gün abdestimi alıp buraya vaaza gelmek için pardesümü giydiğim sırada, bizim hanım aniden bir çığlık attı ![]() “Hayrola hatun, ne var ki, yangın alarmı gibi bağırıyorsun?” dedim ![]() “Ne olacak, görmüyor musun, kedi iftarlık pideleri yiyor ![]() ![]() “Yahu, insan bir pide için bu kadar telaşlanır mı? İşte gidiyorum, vaazdan sonra istediğin kadar pide alır gelirim iftara, merak etme ![]() Fakat baktım hanım büsbütün hiddetlendi: “Ayol ben pidelere acımıyorum ![]() Evde pide var ![]() ![]() Baksana, hayvancağız şıpır şıpır durmadan ekmek yiyor…” Bu sefer ben hiddetlendim: “İlahi Hatun, sen ne kadar safsın! Bilmiyor musun ki; Hayvanlar oruç tutmaz! Hayvanlar namaz kılmaz! Hayvanlar açık yerlerini örtmez! Hayvanlar komşu hakkı diye bir şey bilmez! |
![]() |
![]() |
|