![]() |
Kabirde Sual |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabirde SualKABİRDE SUAL Berâ radıyallahu anh şöyle anlatıyor: Ensârdan bir müslümanın cenazesinde çıktık, hazırlanmış olan kabre geldik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — < Kabir azabından Allah'a sığının, diye söylendikten sonra: Mümin kabre konulduğunda, arkadaşları terkedip gittikleri zaman, onların ayak sesini işitir bir vaziyette, (Münker ve Nekîr denilen) iki melek gelir, kendisini oturturlar ve: — Rabbin kimdir? diye sorarlar ![]() — Rabbim Allah'tır, diye cevap verir ![]() — Dinin nedir? diye sorarlar ![]() Mümin: — Dinim İslâm, diye cevap verir ![]() — İçinizde Allah tarafından gönderilmiş olan o zât kimdir? derler ![]() — O zât Allah'ın Resulüdür, der ![]() ![]() — Bunu nereden öğrendin? diye sorarlar ![]() — Allah'ın kitabını okuyup, ona îman ettim ve onu tasdik ettim, diye cevap verir ![]() İşte Allahü Teâlâ'nın «Allah îman edenleri dünya hayatında da, âhirette de sabit söz, yani kelime-î tevhîd ile sabit kılar ![]() ![]() Sonra semâdan bir ses gelir: — Kulum doğru söyledi ![]() ![]() ![]() Kâfir veya münafık ölü, kabrine konulduğu vakit, ruhu bedenine iade edilir ![]() ![]() — Rabbin kimdir? diye sorarlar ![]() O kâfir veya münafık: — Hah, hah, bilmiyorum, diye cevap verir ![]() Melekler: ![]() — Dinin nedir? diye sorarlar ![]() O: — Hah, hah, bilmiyorum, diye cevap verir ![]() — Aranızda Allah tarafından gönderilen o zât kimdir? diye sorarlar ![]() — Hah, hah, bilmiyorum, der ![]() Sonra semâdan bir ses gelir: — Bu kâfir veya münafık yalan söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|