![]() |
Ne Bir Gül Nede Bülbül Kadar Olabildik ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Bir Gül Nede Bülbül Kadar Olabildik ...Bir akşam vakti camdan dışarıyı seyrederken camın önüne bir bülbül konuvermez mi ![]() ![]() Hikmetinden sual olunmaz diyerek bülbül’e “Hoş geldin” dedim ![]() -“Sana misafir geldim bana ne ikram edeceksin” dedi ![]() -“Ey bülbül, sen gül’e aşık gül sana meftun ![]() -“Bizi sana misafir gönderene senin ikram ettiğini almamak yakışmaz” -“Peki ey bülbül, misafir eli boş mu gelir, sen ne getirdin?” -“Biz de sana bir nasihat getirdik ” -“ Ey bülbül anlat o zaman da senden bir nasihat alalım” -“Aklını bana ver ve beni hiç bir yerini kaşımadan dinle yoksa nasihatı vermem” -“Tamamdır, kaşıntıdan ölsem de kaşınmam ![]() -“Sen Akabe Biatını bilir misin?” -“Himmetleri ile biliriz” -“Peki orada ne oldu ?” -“Yok Ey bülbül, sen anlat ben dinleyeyim, bizi imtihana düşürme” -“O zaman bu konuyu anlaman için sana bir hadis aktarayım ![]() ![]() ![]() * "Benim şefaatim ümmetimden büyük günah işleyenler içindir ![]() Herkesçe bilinen meşhur "Akabe Biatı" nda Hz ![]() ![]() ![]() İçki içmeyeceklerine, Kız çocuklarını diri diri gömmeyeceklerine, zina etmeyeceklerine, öldürmeyeceklerine ve ALLAH'ın haram kıldığı herşeyden kaçınacaklarına dair söz alarak tevbe ettirmiş ve günahları olanların günahlarını affettirmişti ![]() ![]() -“Peki, Akabe Biatı bitti mi? veya sadece orada mı kaldı” deyiverme cahil cesaretini gösterdim bülbüle ![]() -“Hayır, ne orada kaldı ne de bitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Peki ey bülbül, bazıları diyorlar ki; tövbe etmek için illa büyük bir zat’a ihtiyaç yoktur ![]() ![]() -“Sen onu diyene söyle; mahşer de Peygamber Efendimizi boş yere aramasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“ Ey bülbül hakkını helal et ben de konuyu saptırdım, şefaat de kalmıştık” -“Evet, Peygamberler peygamberi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklıma şöyle bir soru geldi; - "Peygamberimizin vaad ettiği şefaat ahiretde değil midir? -"Ey ahmak dinle; Şefaatin evveli dünyada ahiri ahiretde olacaktır ![]() ![]() tevbeyi bir kezzap misali dökerek kirli nefis ve amel defterlerinizi arıtıp beyazlatmakta ümmet-i Muhammed'in senin gibi büyük günahkarlarına dedelerinin şefaatini ulaştırmakta olup müslümanların kurtuluşlarını sağlamaktadırlar ![]() -“ Ey bülbül, bu benim hiç aklıma gelmemişti ![]() ![]() ![]() -“Senin aklına gelmeyen o kadar çok şey var ki ![]() ![]() -“Bir konuya aklım takıldı bana anlatır mısın? -“Nedir o?” -“Eğer bu şefaat benim bildiğim gibi sadece ahiret de edilecek olsaydı halimiz ne olurdu ? -“Şu üç şeyden sıkıntıya düşerdin; 1-Sekerat-ölüm azabı 2-Kabir azabı 3-Mahşer azabı ![]() ![]() -“Peki ey bülbül, biz tövbeyi alınca veya birine vesile olunca ne oluyor?” -“İşte benim sana vermek istediğim nasihatı vermeden sen bana soruverdin ![]() Bir sofi ki, bir aceminin tevbe etmesine vesile olmak amacı ile Sadat'a kavuşmasına sebep olsa bu durumda Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Hakkını helal et ey bülbül, bir senin ikramına bak bir de benim ikramıma ![]() ![]() -“İkisi de aynı kapıya çıkar” |
![]() |
![]() |
|