![]() |
Ağlayarak Gülen Fatma Anamız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağlayarak Gülen Fatma AnamızAĞLAYARAK GÜLEN FATMA ANAMIZ Hazreti Aişe validemiz anlatıyor: Bir gün Resûlüllah'ın vefatlarından önce, yanlarında oturmakta idik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleri: — Hoş geldin kızım, gel otur! buyurarak sağ tarafına oturttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meseleyi Fâtıma'dan sordum: — Ağlamakla, gülümsemek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Bu babama ait bir sırdır ![]() ![]() Fakat aradan zaman geçip, Resûlüllah vefat ettikten sonra tekrar sordum ![]() ![]() ![]() — Babam artık vefat etmiştir ![]() Kızım, Cebrail aleyhisselâm her sene bir kere Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederdi, bu sene iki kere hatmetti ![]() ![]() — «Kızım, ehli beytimden bana ilk kavuşacak sensin» buyurunca gülmeğe başladım ![]() — «Bütün dünya hatunlarının hanımefendisi sen olacaksın» buyurdu, işte beni sevindiren, babama ilk önce benim kavuşacağım haberi idi ![]() Hakikaten Peygamber Efendimizden sonra irtihal'dan beka eyleyen ilk ehli beyt Hazreti Fâtıma validemiz olmuştur ![]() Hazreti Peygamberimiz vefat etmişti ![]() ![]() ![]() Hazreti Fâtıma, Hazreti Enes'e: — Siz Resûlüllah'ı definden mi geliyorsunuz? diye sordu ![]() — Evet! dediler ![]() Hazreti Fâtıma kendisini ziyarete gelen eshaba: — Sizin kalbiniz Resûlüllah'ı toprağın altına koyup gömmeye nasıl müsaade etti, dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|