Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehil, devesi, ebu, müslümanın

Müslümanın Devesi Ve Ebu Cehil

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanın Devesi Ve Ebu Cehil

MÜSLÜMANIN DEVESİ VE EBU CEHİL

Uzak çöllerden bir Arabî hazreti Peygamberimizi ziyarete gelmiş; gelirken de yanında bir çok hediyeler getirmişti Yanında bir de binek için devesi vardı Peygamberimizle görüşüp geri döneceği zaman yanında hiçbir şeyinin kalmadığının farkına varıp deveyi satmaya karar verdi
Devenin satılacağını Ebu Cehil de duymuştu Adam gönderip deveyi satın alacağını bildirerek kendi adına aldırdı Adam parayı almaya gelince de:
— Dininden dönersen sana bol para veririm, deyince, Arap:
— Hayır! Dinimden dönmüyorum, paranı da istemiyorum Bana devemi geri ver, dedi Ebu Cehil kızmıştı:
— Git, istediğin yere şikâyet et! Deveni de paranı da vermiyorum, dedi
Adam da doğru Resûlüllah'ın huzuruna çıkıp meseleyi anlattı Hazreti Peygamberimiz, adamın yanına iki kişi vererek:
— Gidin Ebu Cehil'e söyleyin, ya deveyi versin, ya da parayı, diye ferman buyurdu Ebu Cehil'in yanına gelen eshap Peygamberimizin emrini bildirdiler
Ebu Cehil hemen:
— Başüstüne, dedi ve devenin değerini verdi Müslümanlar gittikten sonra, Ebu Cehil'in adamları: _ Biraz evvel bize ne söylemiştin, şimdi ne yaptın? diyerek sebebini sorduklarında, Ebu Cehil:
— Benim yerimde siz olsaydınız, belki de canınızı verirdiniz Nasıl vermeyeyim Adamın başı üzerinde öyle büyük deve gördüm ki, eğer vermemiş olsaydım, o kuyu gibi ağzıyla belki de beni o anda yutacaktı, dedi ama yine de îmana gelmedi hain

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com