![]() |
«Seyahat Ya Resülallah» |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() «Seyahat Ya Resülallah»«SEYAHAT YA RESÜLALLAH» Meşhur Osmanlı Türk seyyahı Evliya Çelebi, seyahata ve birçok ülkeyi gezmesine başlamadan evvel başından geçen bir hadiseyi seyahatine vesile olarak gösteriyor ve şöyle anlatıyor: Yemiş iskelesi yakınlarında Ahi Çelebi Camii denilen bir cami vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan bir müddet geçtikten sonra, ben yanımda duran askere: — Sultanım sizi tanıyabilir miyim? dedim ![]() — Aşere-i Mübeşşere'den Sa'd ibni Ebi Vakkas'ım, deyince mübarek elini öptüm ![]() — Bu nurlu adamlar kimdir? diye sorduğumda, bana onların nebilerin ruhları olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra Hazreti Peygamber Efendimiz teşrif ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya resulullah evliya kulun şefaat diler ![]() ![]() ![]() Ben, ağlayarak Resûlûllah'ın mübarek eline sarıldım ve öpmek üzereyken heyecandan kendimden geçmiştim ![]() ![]() Hemen Hazret tebessüm edip, «Şefaati, seyahati, ziyareti, sıhhat ve elametle kolay eyle Ya Rabb!» buyurdular ve «elfatiha» dediler ![]() ![]() ![]() ![]() Ondan sonra Evliya Çelebi seyahata başlamıştır ![]() ![]() Evliya Çelebi'nin meşhur seyahatnamesinden anladığımıza göre, Evliya Çelebi sadece gezmekle kalmamış, gezdiği yerleri karış karış hesap ederek her haliyle kitabına almıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|