Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağlayan, deve, görünce, peygamberimizi, sav

Peygamberimizi (S.Av) Görünce Ağlayan Deve

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizi (S.Av) Görünce Ağlayan Deve

Kadriye BAYRAKTAR • 60 Sayı / DİĞER YAZILAR

Gece yarısı olmuş gökyüzü ışıl ışıldı Bütün yıldızlar parıl parıl parlıyordu Aydede, yıldızların yanına koştu “Ne güzel bir gece değil mi?” dedi Bütün yıldızlar evet der gibi başını salladı Fakat Tonton Yıldız’ın gözleri ağlamaktan kıpkırmızıydı Bu, Aydede’nin dikkatinden kaçmadı Tonton Yıldız’a bir şey olup olmadığını sordu Tonton yıldız; “Bu gün akşam ezanı okunurken hayvanat bahçesinde hayvanları seyrediyordum Tam o sırada bir devenin ağladığını gördüm Sahibi ona çok zahmet ediyordu Yularından tutmuş bir çubukla vuruyordu…” dedi Aydede bunları duyunca çok üzüldü Bir müddet sessiz kaldıktan sonra tekrar konuşmaya başladı;

“Bir gün Peygamberimiz (sav) bir bahçede gezerken bir deveye rastlamış Deve Peygamberimiz’i (sav) görünce inlemeye başlamış Gözlerinden de yağmur tanesi gibi yaşlar akıyormuş Bunun üzerine Rasulullah (sav) onun yanına gelmiş Ensesini okşamaya başlayınca devenin gözyaşları dinmiş Peygamberimiz (sav) yanındakilere; ‘Bu devenin sahibi kim?’ diye sormuş Ensar’dan bir genç gelip ‘Benimdir, ey Allah’ın Rasulü’ diye cevap vermiş

Peygamberimiz (sav) ona: ‘Allah’tan korkmuyor musun? Çünkü bu hayvan bana, senin kendisini aç bıraktığını ve çok yorduğunu söylüyor’ demiş O günden sonra Ensarlı genç devesine bir daha eziyet etmemiş

FIKRA

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ ZAMAN

Bir gün Nasreddin Hoca’nın evine tüccar bir arkadaşı misafir olmuş Hoca ona mantı pişirip getirmiş Arkadaşı acele edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidinceye kadar başını tavandan indirmeyip sormuş:
-Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız Hoca hemen cevap vermiş:
-Boğazıma ateş düştüğü zaman…

BİLMECELER

1- Adam saçını ıslatmadan şampuanlamış, neden?
2-Tavuklar en çok hangi ülkeyi sever?
3- Mantarlar niçin şemsiye şeklindedir?
4- İncecik beli, elimin eli

UÇAN HALI TARİHİ ZEYTİN AĞACI İLE

Hava sıcak mı sıcaktı Eren ile Enise’ye; “Haydi gelin gidelim şöyle bir tur atalım” dedim İki güzel yol arkadaşımla bulutlar arasında yol aldık Enise, yolculukta abur cubur yemeyi çok sever Çantasından; çekirdek, kuruyemiş, cips çıkardı Bir de zeytinli ezme vardı Enise zeytinli ezmesini ekmeğinin üzerine sürerken, “Ben hiç zeytin ağacı görmedim Bu güzel nimetin yetiştiği ağacı görmeyi isterdim” dedi O an birden bir rüzgar esti Bizi alıp bir yerlere götürdü Doğrusu hiçbirimiz nereye gittiğimizi bilmiyorduk Birden inişe geçtik ve kocaman bir ağacın üzerine bir kuş gibi konduk

Eren ve Enise çevreyi dolaşmaya çıktı Döndüklerinde oldukça ilginç bilgiler öğrendiklerini söyleyerek şöyle dediler; ‘’Gövde çapı 6 metre 28 santimetre olan bir zeytin ağacının yanına gelmişiz Ağacın 1300 yaşında olduğu söyleniyor Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünce ‘Anıt Ağaç’ olarak tescil edilen bu büyük ağaç bir zeytin ağacıymış” Bu sözleri duyunca tarihi bir ağacın yanında olduğumuzu anladım Sevgili Arkadaşlar! Ülkemizin taşı toprağı tarihi müze gibi Ağaçlarımız bile binlerce yıl öncesine dayanıyor Ne güzel bir memleketimiz var değil mi?

Semerkand Aile Dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com