![]() |
Görmek Sadece Gözlemi Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görmek Sadece Gözlemi Olur?Adamın biri ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa: - Buraların yabancısıyım, parkın hemen yanıbaşındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler ![]() Çocuk arabanın penceresini iyice açtıktan sonra: - Ben de buraya ilk defa geliyorum ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor sanırım ![]() Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez ![]() Çocuk : - Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz ? diye gülümsemiş ![]() ![]() - İyi ama bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malum demiş adam ? - Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez diye atılmış çocuk ![]() ![]() ![]() Adam gözlerini hafifçe kısarak denileni yaptıktan sonra, cebinden bir kağıt para çıkartıp teşekkür ederken farketmiş onun kör olduğunu ![]() ![]() Işığa hasret gözlerini onsan saklamaya çalışırken : - Üç yıl önce bir kaza geçirmiştim demiş ![]() ![]() Adam, çocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yönelirken : - Artık emin değilim demiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|