![]() |
Eğer Annem Olsaydı… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğer Annem Olsaydı…![]() Genç veli ölüm döşeğinde, ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır ![]() Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır … Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş, bir başka Hak dostudur ![]() Baba oğula sorar:’ ‘Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun?…” Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir ![]() Yani baba sormaktadır: ”Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi, azap mı?” Ölüm yolcusu oğlu nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap verir: ”Babacığım, eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?” Baba hiç duraksamadan: ”Evladım, annedir o, şefkatlidir ![]() sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi ![]() ”Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur ![]() Gözleri önce yaşarır, sonra ümitle, güvenle parlar ve babasına döner: ”Ey babam! Benim Rabbim, bana annemden daha şefkatlidir ![]() Baş sağa düşer, dudaklar kapanır ![]() Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs’e doğru |
![]() |
![]() |
|