Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehennemden, kurtulmak, mümkün

Cehennemden Kurtulmak Mümkün Mü?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cehennemden Kurtulmak Mümkün Mü?

Cehennemden Kurtulmak Mümkün mü?

Mısır evliyasından “Fahr-ül Farisî” hazretlerine, talebesinden biri gelip;
- Efendim, ben bir şeyden çok korkuyorum, diye arz edince sordu:- Hayırdır evladım, neden korkuyorsun?

- Ahirette Cehennemden kurtulabilecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam
- İnşallah kurtuluruz oğlum
- İnşallah efendim, ama nasıl?
Buyurdu ki:
- Ümidimiz odur ki oğul, büyükler bize sahip çıkar ve şefaat ederler de inşallah kurtuluruz
- Ya sahip çıkmazlarsa efendim?
- Merak etme oğlum Biz bugün onlara sahip çıkarsak, onlar da o gün bize sahip çıkarlar
Biz onları dinlersek…
- Anlamadım, nasıl yani?
- Demem o ki oğul, biz o büyüklerin sözlerini dinler, nasihatlerine göre yaşarsak, onlara sahip çıkmış oluruz O zaman onlar da bize sahip çıkarlar
Bir gün de bir genç gelip;
- Efendim, dünyada ve ahirette felaketlerden kurtulmak için ne yapayım? diye sorunca;
- Bunun bir tek çaresi var, buyurdu
- O nedir ki efendim?
- Kurtulanlarla beraber olmak
- Kurtulanlardan maksat kimlerdir ki?
- Allahü teâlânın sevgili kullarıdır “Ehl-i sünnet alimleri” ve “evliyalar” bunlardandır mesela
Böyle zatlar yoksa?
Delikanlı sordu:
- Böyle zatlar yoksa efendim?
- Onlar yoksa, kitapları var evladım Onların kitaplarını okuyan da onlarla beraber sayılır
Bir gün de bazı gençlere,
- “Emr-i maruf”, yani İslâma hizmet etmek kime nasip olursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu
- Bu iş, çok mu sevaptır? dediler
- Elbette, buyurdu Bir beldede küfre karşı “emr-i mâruf” yapılırsa, Allahü teâlâ o beldenin hak ettiği azâbı tehir eder Emr-i maruf yapılmayan beldeye ise azab-ı ilâhî gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com