![]() |
Dervişlere Tekke Yaptıran Hristiyan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dervişlere Tekke Yaptıran HristiyanDERVİŞLERE TEKKE YAPTIRAN HRİSTİYAN Hicrî 161 yıllarında yaşamış evliyaullahtan Ebu Haşim-i Sufî Hazretlerinin müritleri bir hayli kalabalıktı ![]() ![]() Birgün bir hristiyan emir ava çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Onların bu samimiyetle ülfet etmelerini seyreden hristiyan emiri, hallerine hayret etmiş ve onların o hareketi çok hoşuna gitmişti ![]() — O ayrıldığın, biraz evvel beraber yemek yediğiniz adam kimdi?, diye sordu ![]() O zat: — Bilmiyorum, diye cevap verdi ![]() — Buluşmanızın sebebi ne idi? ![]() — Hiçbirşey değildi, diye cevap verdi ![]() — Buluştuğunuz zat nereli idi biliyor musun?, dedi ![]() — Bilmiyorum, diye cevap verdi ![]() — Sizin toplanıp sohbet ettiğiniz, ibadet ettiğiniz bir yeriniz var mı? diye sordu ![]() O zat, ona da: «Yoktur!» diye cevap verince hristiyan daha fazla hayret etti ![]() ![]() — Ben sizin toplanıp zikredeceğiniz bir hangâh (tekke) yaptıracağım, dedi ve kısa zaman sonra da Şam'ın yakınında Ramle'de bir yer inşa ettirdi ![]() Hristiyanın bu samîmi hareketi Cenab-ı Allah'ın hoşuna gitmiş olacak ki, sonunda hristiyan da o tekkede Ebu Haşim es-Sufî Hazretlerinin müridi olarak onlara hizmet etti ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|