Salat Ve Selam Peygamber Efendimize Olsun |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salat Ve Selam Peygamber Efendimize Olsun![]() SENİ TANIMIYORUM Kİ! Rivayet olunur ki, Hazret-i Peygamber(s a )’in ahlakı ile hallenmemiş olan bir kimse bir gün rüyasında Âlemlerin Efendisi’ni gördü Allah Resulü, kendisine hiç iltifat etmiyor, alaka göstermiyordu Mahzun bir şekilde sordu:“Ya Rasulallah! Bana kırgın mısınız?” “ Hayır!” “ O halde niçin bana alakasız davranıyorsunuz?” “ Seni tanımıyorum ki!” “ Nasıl olur ya Rasulallah? Ben ümmetinden biriyim Âlimler, ümmetinizin fertlerini, ananın evladını teşhisinden daha iyi teşhis ettiğinizi söylüyorlar…”“ Doğru! Ancak ben senin üzerinde güzel ahlakımdan bir şey görmüyorum Ayrıca bana senden hiç salât ü selam gelmedi Bilesin ki ben, ümmetimden herhangi birini benim ahlakıma büründüğü ölçüde tanırım ”Uykudan büyük bir hüzünle uyanan o mü’min kişi, eski haline tövbe etti ve Hazret-i Peygamber’in ahlak-ı hamidesine büründü Bol bol salât ü selamla meşgul oldu Bir müddet sonra rüyasında yine Allah Rasulü’nü gördü Bu defa Hazret-i Peygamber (sallallahu aleyhi ve selem) kendisine:“ Şimdi seni tanıyorum ve sana şefaat edeceğim…” buyurdu ![]() |
|
|
|