![]() |
Küçük (Evliya) Dostum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük (Evliya) DostumYaşlı adamın hastalığına çare bulunamayınca, kendisine evliya denilen birinin adresini vermişler ![]() Söylenenlere göre en ağır hastalar o zatın duasıyla iyileşebiliyormuş ![]() çaresizlik içinde cebine atıp doktorun yanından ayrıldığında, sokağın köşesinde simit satan 6 - 7 yaşlarındaki bir çocuğa rastladı ![]() derece masum gözlerle kendisine bakıyor ve onu tanıyormuş gibi gülümsüyordu ![]() Adam, o yaştaki çocukların tamamen günahsız olduğunu düşünerek yoluna devam ederken, aniden duruverdi ![]() tişörtün üzerinde bir “E” harfi yazılıydı ![]() “E” mutlaka evilyanın “E” si olmalıydı… Aradığı evliyaya bu kadar çabuk ulaşmanın heyecanıyla yanına gidip bir simit aldıktan sonra; - “Doktorlar benim hasta olduğumu söylediler,” dedi ![]() Çocuk bu teklif karşısında şaşırmışa benziyordu ![]() Kafasını olur der gibi sallarken; - “Bende sık sık hastalanıyorum,” diye karşılık verdi ![]() “Ama dedem, ALLAH 'a inananların ölünce yıldızlara uçtuklarını ve orada cenneti seyrettiklerini söylüyor ![]() Bu yüzden korkmuyorum hastalıklardan ![]() Adam içinin bir anda ferahladığını hissetti ![]() soğuktan moraran yanaklarına bir öpücük kondururken ; - “Deden çok doğru söylemiş,” dedi ![]() “Ama ben yine de yardım istiyorum senden ![]() Çocuk, duasının kıymetini anlamış gibiydi ![]() kaldırımdan geçmekte olan baloncuyu gösterek ; - “Size dua edeceğim” diye cevap verdi ![]() iyileşirseniz, bana 10 tane balon alacaksınız , tamam mı?” Bu sefer adam başını salladı ![]() büyük bir hazineyi istemekle haksızlık yaptığına hükmetmişti ![]() elleriyle örtmeye çalışırken ; - “Uçan balon almanıza gerek yok,” diye devam etti ![]() “Normalinden 10 tane istemiştim ![]() Adam elini uzatarak çocukla tokalaştı ![]() nihayet yapılmış, ayrıntılara geçilmişti ![]() hastalıktan kurtulması halinde 6 ay sonraki ramazan bayramında çocukla buluşacak ve her hangi bir sebeple gelemediği takdirde, önceden hazırlanan balonların ona ulaşmasını veya postalanmasını sağlayacaktı ![]() Adam küçük çocuğun adını ve adresini bir kâğıda yazdıktan sonra, başını okşayarak onunla vedalaştı ![]() Aradan soğuk bir kış geçip ramazana ulaşıldığında , adamın hastalığından eser bile kalmamıştı ![]() tekrar dönmenin sevinciyle en güzel balonlardan bir paket hazırladı ve bayramın ilk gününü iple çekerek randevü yerine gitti ![]() kaynaştığı bayram yerindeki diğer simitçiler, çocuğu tanımıyordu ![]() bakkala sorduğunda , dükkân sahibi ; - “Ciğerleri hastaydı yavrucağın,” dedi ![]() “Geçen hafta aniden ölüverdi ![]() Adam bir anda beyninden vurulmuşa döndü ![]() Ve koşar adımlarla orayı terkederken , önüne çıkan ilk baloncuya bir tomar para uzatıp; - “Şu uçan balonlardan 10 tane istiyorum,” dedi ![]() “Çabuk ol, gecikmeden ulaşmalı yerine ![]() Adam, satıcının aceleyle uzattığı balonların iplerini birbirine düğümledikten sonra, onları besmeleyle gökyüzüne bıraktı ![]() baloncu da şaşkındı ![]() - “Ne yaptığınızı anlayamadım ![]() ![]() “Neden bıraktınız onları öyle?” Adam, nazlı nazlı yükselmekte olan balonları buğulu gözlerle takip ederken ; - “Onları bekleyen küçücük bir dostum var,” diye mırıldandı ![]() ![]() Balonları adresine postaladım sadece ![]() |
![]() |
![]() |
|